Czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej - bez pieczenia

Czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej – bez pieczenia

Kochasz czekoladę, ale szukasz także zdrowszych alternatyw dla tradycyjnych deserów? Przedstawiamy Ci przepis na ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej, które nie wymaga pieczenia! To połączenie naturalnej słodyczy kaszy i intensywnego smaku kakao to prawdziwa uczta dla podniebienia. Ciasto jest niskoprzetworzone, pełne błonnika i zdrowszych składników, które zaspokoją Twoje potrzeby bez obciążania organizmu niezdrowymi dodatkami. Ponadto, dzięki temu, że nie trzeba go piec, jest idealnym rozwiązaniem na upalne dni. Bez wątpienia, ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej stanie się Twoim nowym ulubieńcem.

Składniki:

  • Spód
  • – 120 g namoczonych daktyli
  • – 2 łyżeczki kakao
  • – 90 g płatków owsianych
  • Masa
  • – 200 g płatków jaglanych lub kaszy jaglanej
  • – 2-3 łyżki kakao
  • – 2-3 łyżki słodzika lub cukru
  • – 2,5 szklanki wody lub mleka roślinnego/zwykłego
  • Dodatkowo
  • – 50 g gorzkiej czekolady
  • – 1,5 łyżki oleju kokosowego
  • – gotowy krem czekoladowy do dekoracji

Czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej – bez pieczenia – jak zrobić?

Czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej – dodatkowe informacje

Aby ciasto było jeszcze bardziej czekoladowe ozdobiłam je różyczkami z gotowego kremu czekoladowego


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: CZEKOLADOWE CIASTO NUTELLA
Następny przepis: Czekoladowe ciasto z musem gruszkowym i delikatną pianką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode