Czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej – bez pieczenia
Kochasz czekoladę, ale szukasz także zdrowszych alternatyw dla tradycyjnych deserów? Przedstawiamy Ci przepis na ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej, które nie wymaga pieczenia! To połączenie naturalnej słodyczy kaszy i intensywnego smaku kakao to prawdziwa uczta dla podniebienia. Ciasto jest niskoprzetworzone, pełne błonnika i zdrowszych składników, które zaspokoją Twoje potrzeby bez obciążania organizmu niezdrowymi dodatkami. Ponadto, dzięki temu, że nie trzeba go piec, jest idealnym rozwiązaniem na upalne dni. Bez wątpienia, ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej stanie się Twoim nowym ulubieńcem.
admin
Składniki:
- Spód
- – 120 g namoczonych daktyli
- – 2 łyżeczki kakao
- – 90 g płatków owsianych
- Masa
- – 200 g płatków jaglanych lub kaszy jaglanej
- – 2-3 łyżki kakao
- – 2-3 łyżki słodzika lub cukru
- – 2,5 szklanki wody lub mleka roślinnego/zwykłego
- Dodatkowo
- – 50 g gorzkiej czekolady
- – 1,5 łyżki oleju kokosowego
- – gotowy krem czekoladowy do dekoracji
Czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej – bez pieczenia – jak zrobić?
Czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej – dodatkowe informacje
Aby ciasto było jeszcze bardziej czekoladowe ozdobiłam je różyczkami z gotowego kremu czekoladowego
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: CZEKOLADOWE CIASTO NUTELLA
Następny przepis: Czekoladowe ciasto z musem gruszkowym i delikatną pianką