CZEKOLADOWA FONTANNA z OWOCAMI

CZEKOLADOWA FONTANNA z OWOCAMI

Czekoladowa Fontanna z owocami to deser, który zachwieje serca wszystkich łasuchów. Wyjątkowo kuszący ze względu na połączenie cudownie gładkiej, płynnej czekolady z ulubionymi wielobarwnymi owocami. To doskonały wybór na kreatywną przekąskę na dziecięce przyjęcie, romantyczną kolację, a nawet jako efektowny dodatek na wieczór panieński. Ten owocowo-czekoladowy spektakl jest nie tylko smaczny, ale również daje wiele radości podczas delektowania się nim. Przy tym przepis jest prosty i nie wymaga dużo czasu, a efekt końcowy z pewnością zapadnie w pamięć gościom. Zapewniamy, że ta fontanna czekoladowa stanie się gwiazdą każdego spotkania.

Składniki:

  • gorzka lub mleczna czekolada
  • trochę mleka
  • ulubione owoce: truskawki, banany, kiwi, pomarańcze
  • dodatkowo:
  • płatki migdałowe
  • rozdrobnione orzechy
  • wiórki kokosowe
  • cukier trzcinowy
  • kolorowe cukiereczki
  • patyczki do szaszłyków

Czekoladowa fontanna z owocami – jak zrobić?

  1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z odrobiną mleka lub używając fontanny do czekolady.
  2. Owoce umyć, pokroić i nadziać na patyczki.
  3. Do miseczek wsypać ulubione dodatki.
  4. Maczać owoce w czekoladzie, a następnie obtaczać w dodatkach i … zjadać oczywiście:P

    Buon Appetito!

Słowa kluczowe: fontanna czekoladowa z owocami, czekolada do fontanny przepis, fontanna czekoladowa przepis, fontanna czekoladowa jak przygotować

CZEKOLADOWA FONTANNA z OWOCAMI – Dodatkowe informacje

Czekoladę można również rozpuścić w mikrofalówce, od czasu do czasu mieszając. Jeśli nie posiadacie fontanny czekoladowej, miskę z rozpuszczoną czekoladą połóżcie na garnku z gorącą wodą, w ten sposób czekolada będzie ciągle podgrzewana i będzie miała odpowiednią płynną konsystencję.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Fondue serowe
Następny przepis: Forszmak

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode