Coco mojito- ulubiony drink Johnnego Deepa
Dla wielu osób, Mojito to wizytówka kubańskiej radości. Kolejny przepis na arcydzieło koktajlowe, Coco Mojito, jest nie tylko znanym symbolem hawajskich wieczorów, ale także ulubionym drinkiem Johnnego Deepa. Trunek ten charakteryzuje się wyjątkowym połączeniem smaku rumu i orzeźwiającej mocy mięty. Tym, co wyróżnia Coco Mojito spośród innych wersji kultowego drinku, jest jeszcze jedno, starannie dobranie składników: nad wyraz zaskakujący dodatek kokosu. W efekcie powstaje niezwykle aromatyczny i orzeźwiający koktajl, który na długo pozostaje w pamięci. Pozwól sobie na chwilę wytchnienia i zanurz się w tropikalne smaki Coco Mojito.
admin
Składniki:
- Na 2 drinki:
- 1 duża puszka mleka kokosowego
- 1 limonka
- garść mięty
- 2 łyżeczki cukru trzcinowego
- rum – od 1 kieliszka do ile kto lubi, dla mnie 40 ml na osobę jest ok. To long drink więc alkohol nie jest wyczuwalny tak bardzo.
Coco mojito- ulubiony drink Johnnego Deppa – jak zrobić?
- Do szklanki dajemy 2 plastry limonki (dobrze wymytej) i łyżeczkę cukru trzcinowego, ugniatamy tłuczkiem by cukier się rozpuścił w soku z limonki.
- Dodajemy miętę (kilka listków) i ugniatamy tłuczkiem, aby uwolnił się aromat. Ale nie na miazgę!
- Dolewamy rum i uzupełniamy wodą kokosową. Pyszne na imprezy jak znalazł bo się go sączy:)))
Coco mojito – dodatkowe informacje
Najlepsza będzie mięta cytrynowa lub zwykła, nie pieprzowa.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Clafoutis ze śliwkami
Następny przepis: Colcannon- czyli ziemniaki z kapustą