Ciasto z olejem

Ciasto z olejem

Zapraszamy do odkrycia prostego i szybkiego przepisu na ciasto z olejem. Ten smaczny placek to prawdziwe cudo dla wszystkich miłośników domowych wypieków. Sprawdza się doskonale na różne okazje – od codziennych posilków, po uroczyste przyjęcia. Wspaniale smakuje na ciepło, prosto z pieca, ze szklanką mleka lub filiżanką kawy. Ten przepis udowadnia, że ciasta na oleju nie muszą być wcale trudne do przygotowania i monotonne w smaku. Wprost przeciwnie – to prosta propozycja, która zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Zapewnij sobie chwilę słodkiego relaksu z naszym pysznym ciastem na oleju.

Składniki:

  • 5 jajek
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 12 łyżek oleju
  • 0,5 zapachu np. cytrynowego, waniliowego albo śmietankowego
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 jabłka

Ciasto z olejem – jak zrobić?

  1. Całe jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
  2. Do jajek dodać olej i dokładnie wymieszać.
  3. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i również dodać do jajek.
  4. Na końcu dodajemy zapach i jabłka pokrojone na małe kawałki.
  5. Piec około 40 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Słowa kluczowe: ciasta na oleju przepis, szybki placek na oleju, proste ciasto na oleju, ciasta na oleju, placek na oleju, szybkie ciasto z olejem

Ciasto z olejem – dodatkowe informacje

Do ciasta z olejem można dodawać również inne owoce sezonowe, tylko w nie wielkich ilościach. Świetne również bez owoców.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciasto z mirabelkami
Następny przepis: Ciasto z nutellą, bananami i bitą śmietaną

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode