Ciasto z Krakersami !
Zaskakujące połączenie składników to cecha, która zasługuje na uwagę w przypadku tego przepisu. Jeśli znudziły Ci się tradycyjne smaki i chcesz posmakować czegoś zupełnie innego, Ciasto z Krakersami jest właśnie dla Ciebie! To niezwykła kompozycja, gdzie kruchy krakers spotyka się z delikatną masą krówkową. Czasami, warto spróbować czegoś nietypowego, żeby odkryć nowe smaki. Co ważne, ten specjał jest również w wersji bez pieczenia, co idealnie ułatwia jego wykonanie. Ciasto z Krakersami to propozycja dla osób otwartych na kulinarne eksperymenty.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 2-3 paczki Herbatników
- 2 Paczki Krakersów
- 1 masa krówkowa
- śmietana 36%
- Cukier puder
- 2 Budynie waniliowe lub śmietankowe
- Masło Rośline
- Cukier
- Czekolada mleczna do posypki
Ciasto z krakersami! – jak zrobić?
- Masa Budyniowa:
Gotujemy 2 budynie 2:1 (2 budynie na 400 ml mleka) z Cukrem według uznania Następnie studzimy, po ostudzeniu dodajemy masło i miksujemy do jednolitej masy.
Śmietane Ubijamy i dodajemy do niej Cukier puder.
Masę Krówkową wstawiamy do gotowanej wody.
- POZIOMY CIASTA:
- Na spód kładziemy Herbatniki
- Krem budyniowy
- Krakersy
- Masa Krówkowa
- Krakersy
- Bita Śmietana
- Starta Czekolada
- Wstawiamy na 2-3 godziny do lodówki
SMACZNEGO!!
Ciasto z Krakersami – dodatkowe informacje
Śmietanę możemy zastąpić Śnieżkami. Masę budyniową można zastąpić Kremem budyniowym z Torebki.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Ciasto z kisielem :)
Następny przepis: Ciasto z krakersami (a'la 3bit)