CIASTO WIŚNIOWE NA GOFRACH – bez pieczenia!

CIASTO WIŚNIOWE NA GOFRACH – bez pieczenia!

Zanurz się w słodkie i satysfakcjonujące doznania z naszym przepisem na Ciasto Wiśniowe na Gofrach – bez pieczenia. To doskonały deser, który łączy w sobie chrupiące gofry z orzeźwiającym smakiem wiśni. Zastosowanie świeżych owoców nadaje ciastu wyjątkowego, letniego charakteru. Najlepsze jest to, że nie potrzebujesz do jego przygotowania piekarnika – to idealna propozycja, kiedy nie chcemy lub nie mamy możliwości korzystania z niego. Ciasto Wiśniowe na Gofrach jest prostym, lekkim i smacznym deserem, który z pewnością skradnie serce każdego łasucha.

Składniki:

  • ( 24×28 )* gofry – ok. 15 szt
  • śmietana 30% – 650 ml
  • jogurt grecki lub naturalny gęsty – 400 g
  • cukier puder – 4 łyżki
  • żelatyna – 6 łyżeczek + 1/3 szkl gorącej wody
  • dżem wiśniowy z owocami – 750 g + 4 łyżeczki żelatyny

Ciasto wiśniowe na gofrach – bez pieczenia! – jak zrobić?

  1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
    Dżem podgrzewamy, wsypujemy 4 łyżeczki żelatyny i mieszamy do rozpuszczenia.
    Na dnie blachy układamy gofry.
    6 łyżeczek żelatyny rozpuszczamy we gorącej wodzie.
    Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem.
    Do sztywnej śmietany dodajemy jogurt i ciągle ubijając wlewamy małym strumieniem zimną żelatynę ( hartujemy wcześniej! )
    Masę wykładamy na gofry i odstawiamy do stężenia.
    Na warstwę śmietanową wykładam zimny dżem i wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
    Smacznego!

porady

CIASTO WIŚNIOWE NA GOFRACH – dodatkowe informacje

Dżem wiśniowy śmiało możemy zastąpić innym dżemem owocowym!


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciasto wiosenne
Następny przepis: Ciasto Włoskie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode