Ciasto na pierogi - przepis podstawowy

Ciasto na pierogi – przepis podstawowy

Dziś przedstawiamy sprawdzony, podstawowy przepis na ciasto na pierogi. Każda osoba, która pokochała smak domowych pierogów, doceni te precyzyjne wskazówki. Kilka składników, które prawdopodobnie masz już w swojej kuchni, pozwoli Ci stworzyć idealne, elastyczne ciasto, które nie pęka podczas gotowania i doskonale komponuje się z dowolnym nadzieniem. To ciasto to nieodłączny element kuchni polskiej, dzięki któremu możesz przygotować zarówno smakowite pierogi ruskie, jak i te z owocami. Zbliżają się święta, spotkanie z rodziną lub po prostu masz ochotę na coś pysznego? Ciasto na pierogi to prosty, lecz niezawodny sposób na smakowity obiad czy kolację.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki ciepłej wody
  • 3-4 łyżki zimnej wody
  • szczypta soli
  • 3-4 łyżki masła 82%


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciasto na oliwie.
Następny przepis: Ciasto na pierogi pszenno- orkiszowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode