Ciasto migdałowe z adwokatem

Ciasto migdałowe z adwokatem

Kochasz migdały i jednocześnie jesteś fanem unikalnych smaków? Ten przepis jest dla Ciebie! Ciasto migdałowe z adwokatem to propozycja dla osób szukających oryginalnych połączeń wypieków. Nuty migdałów idealnie współgrają z egzotycznym smakiem adwokatu, tworząc wspaniały, ponadczasowy duet. Ten deser skradnie serca Waszych gości i urozmaici każdą domową kolekcję przepisów. Czy potrzebujesz pomysłu na świąteczny stół, urodzinowy tort czy coś wyjątkowego na romantyczną kolację? Wypróbuj ciasto migdałowe z adwokatem, a zdziwisz się, jak prosta receptura może dać tak zaskakująco intenso-ryny smak. Nie czekaj, zanurz się w słodką podróż pełną walorów smakowych.

Składniki:

  • Ciasto:
  • 100g startej czekolady
  • 5 jajek
  • 100g cukru
  • 80g masła
  • 3 łyżki adwokatu
  • 200g zmielonych migdałów
  • Masa:
  • 600ml śmietany 30%
  • 2 śmietanfixy
  • 4 łyżki cukru pudru
  • Do dekoracji:
  • Maliny
  • Adwokat

Ciasto migdałowe z adwokatem – jak zrobić?

  1. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka zmiksować z masłem i cukrem. Dodać adwokat, migdały i czekoladę. Do masy dodać ubite białka. Ciasto wylać na wcześniej wysmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą tortownicę. Piec 35 minut w temperaturze 175°C. Bitą śmietanę ubić, gdy będzie prawie sztywna dodać śmietanfixy i cukier puder. Na ostudzone ciasto wyłożyć masę. Udekorować malinami i adwokatem.

xxxx – dodatkowe informacje

Ciasto migdałowe z adwokatem najlepiej smakuje gdy postoi w lodówce.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciasto Miętusek, czyli ciasto miętowo- czekoladowe
Następny przepis: ciasto milionera

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode