Chleb z patelni z czosnkiem
Zapach świeżo pieczonego chleba rozchodzi się po domu, robimy chleb z patelni z czosnkiem. Jest to wariacja tradycyjnego domowego chleba, która z pewnością zaskoczy i zachwyci twoich gości. Prosty do przygotowania, ale pełen smaku, ten chleb podsmażany na patelni jest doskonałym dodatkiem do każdego posiłku. Pieczony chleb na patelni ze złocistą, chrupiącą skórką i miękkim, aromatycznym środkiem z nutą czosnku to małe, domowe pieczywo, które przeniesie cię w sam środek włoskiej trattorii. To prawdziwa uczta dla miłośników chleba.
Piotr Zieliński
Składniki:
- Kilka kromek pieczywa (chleb lub bułka)
- Tłuszcz do smażenia (smalec, olej lub masło)
- Kilka ząbków czosnku
Chleb z patelni z czosnkiem – jak zrobić?
Gotowe☺
SMACZNEGO
Słowa kluczowe: pieczony chleb na patelni, chleb podsmażany na patelni, jak upiec chleb na patelni, chleb z czosnkiem, chleb na patelni, chlebek z patelni
Porady – dodatkowe informacje
Zamiast posmarować chleb czosnkiem można posypać go cukrem. Obie wersje są pycha☺
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Chleb z orzechami i słonecznikiem
Następny przepis: Chleb z płatkami owsianymi i słonecznikiem