Chleb z masłem ziołowym na grilla
Odkryj prostotę i wyrafinowanie smaku w jednym przepisie, który sprawdzi się na każdym grillu – chleb z masłem ziołowym. To nie tylko wygodna przekąska, ale również efektowny dodatek do mięsnych dań z grilla. Idealnie chrupiące pieczywo oraz masło wzbogacone aromatem świeżych ziół to garść wrażeń smakowych, które rozpieszczają podniebienie. Proces przygotowania jest równie proste jak lista składników, a wynik końcowy zaskoczy swoją klasyczną, lecz niepowtarzalną kompozycją smaków. Wypróbuj ten przepis i poczuj to wyjątkowe, grillowe doznania smaku. Chleb z masłem ziołowym – to pieczywo na grilla, które pokochasz od pierwszego kęsa!
Piotr Zieliński
Składniki:
- 1 kromka dowolnego chleba
- 200 g masła
- 4 ząbki czosnku
- pęczek natki pietruszki
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz do smaku
Chleb z masłem ziołowym na grilla – jak zrobić?
- Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wymieszać z sokiem z cytryny. Miękkie masło utrzeć z czosnkiem, dodać natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Każdą kromkę chleba smarować masłem z jednej strony. Przyklejać jedną kromkę do drugiej.
- Całość zawinąć szczelnie w folię aluminiową. Piec w piekarniku w 180 st.C przez 20-30 minut. Można również upiec na grillu, jeśli znajdzie się miejsce.
Chleb z masłem ziołowym na grilla – dodatkowe informacje
Można użyć własnoręcznie upieczonego chleba.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Chleb z gara na maślance
Następny przepis: Chleb z orzechami i słonecznikiem