Burgery rybne

Burgery rybne

Jeśli szukasz innowacyjnej alternatywy dla tradycyjnych burgerów mięsnych, spróbuj naszych burgerów rybnych. To niezwykle smaczne i zdrowsze rozwiązanie, które sprawi, że pokochasz ryby jeszcze bardziej. Dzięki naszemu przepisowi, burgery rybne staną się prawdziwą gratką dla każdego smakosza. Ciekawe połączenie składników sprawia, że są nie tylko pyszne, ale także atrakcyjne wizualnie. Cecha ta uczyni je niezastąpionym elementem każdego spotkania w gronie rodziny czy przyjaciół. Nie czekaj, przekonaj się, jak smakują nasze hamburgery rybne!

Składniki:

  • 4 bułki do burgerów
  • 4 filety ryby, np, tilapia
  • jajko, mąka i bułka tarta do panierki
  • sól, pieprz
  • przyprawa do ryb w młynku
  • 4 liście sałaty
  • 4 plastry żółtego sera
  • Sos:
  • 2 dymki lub średnia cebulka
  • 1-2 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki siekanego koperku
  • pół słoiczka majonezu
  • sól, świeżo zmielony pieprz

Burgery rybne – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. Sos: Cebulkę i ogórki bardzo drobno pokroić, dodać posiekany koperek, doprawić. Całość wymieszać z majonezem i odstawić przynajmniej na 2 godziny aby składniki się przegryzły.
  2. Ryby rozmrażamy, usuwamy ości. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Panierujemy i smażymy.
  3. Bułki kroimy na pół, rumienimy na suchej patelni. Układamy kolejno na bułce: liść sałaty, sos, gorącą rybę, ser żółty, przykrywamy wierzchem bułki.

Burgery rybne – dodatkowe informacje

Ważne aby ryba w bułce była gorąca aby ser topił się pod wpływem jej ciepła. Wtedy burger będzie o wiele smaczniejszy.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Burger drobiowy z zielonym relishem
Następny przepis: Burgery z grillowanym serem halloumi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode