Buraczki na ciepło
Ciepłe buraczki są prawdziwym rarytasem, zarówno dla miłośników kuchni tradycyjnej, jak i dla tych, którzy cenią sobie zdrowe, domowe potrawy. Ta wyjątkowa jarzynka z buraków na ciepło, z delikatnymi nutami słodkości buraka, doskonale uzupełni obiad i nada mu unikalnego charakteru. Prezentowany przepis na buraczki na ciepło, bez względu na to, czy wybierzesz wersję tartą czy pokrojoną w kostkę, na pewno zachwyci każde podniebienie. A dodatek właściwych przypraw sprawi, że nie tylko smak ale i aromat tej potrawy będzie niezapomniany. Zapraszamy do odkrycia sekretów przygotowania idealnych buraczków na ciepło!
admin
Składniki:
- 50 dag buraków
- łyżeczka masła
- łyżeczka mąki
- sól, pieprz
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 łyżki śmietany 18%
- cukier
Buraczki na ciepło – jak zrobić?
- Buraki gotujemy do miękkości, obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
- Na patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę, buraczki i smażymy około 3 minut.
- Do buraków dodajemy śmietanę i sok z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru.
- Smażymy jeszcze około 2 minut często mieszając.
Słowa kluczowe: buraczki ćwikłowe na ciepło, buraki ćwikłowe na ciepło, surówka z buraczków na ciepło, buraczki na gorąco przepis, buraczki na gorąco do obiadu, buraczki czerwone do obiadu na ciepło, buraczki czerwone na ciepło, buraki czerwone na ciepło, jak sie robi buraczki na ciepło, jak przyprawić buraczki na ciepło, jarzynka z buraków na ciepło, buraczki na gorąco, buraczki tarte na ciepło, jak doprawić buraczki na ciepło, buraki na ciepło przepisy, buraki na ciepło przepis, buraczki na ciepło przepis, buraczki na ciepło przepisy, buraki na ciepło do obiadu, buraczki do obiadu na ciepło, buraki na ciepło, buraczki na ciepło
Porady – Dodatkowe informacje
Do buraczków można dodać: czosnek, chrzan lub odrobinę octu.