Bułki w jajku z serem

Bułki w jajku z serem

Serwowane na śniadanie, bułki w jajku z serem są idealnym sposobem na rozpoczęcie dnia. Ta prostota tego dania i zrównoważone połączenie białek, węglowodanów i tłuszczów sprawiają, że jest to idealne, szybkie śniadanie. Bułki w jajku są chrupiące na zewnątrz, a w środku miękkie i wilgotne. Wzbogacane o ser, stają się nie tylko bardziej pożywne, ale też nabierają pełniejszego smaku. Mają w sobie coś kojącego, nostalgicznej prostoty, która sprawia, że są doskonałym wyborem nie tylko na rodzinne śniadanie w weekendy, ale również na szybkie, ale sycące śniadanie w tygodniu. Spróbujcie koniecznie!

Składniki:

  • 3 bułki

  • 4 jajka

  • 6 plasterków żółtego sera

  • vegeta

  • olej

Bułki w jajku z serem – jak zrobić?

  1. Bierzemy bułki i przekrawamy na pół.
  2. W miseczce rozbijamy jajka, a następnie ubijamy trzepaczką na jednolitą masę.
  3. Moczymy bułki w jajku z obu stron i kładziemy na patelnię polaną niewielką ilością oleju.
  4. Podpiekamy na patelni dolną część bułki posypując w międzyczasie górną część vegetą, a następnie kładziemy na górę plasterek żółtego sera.
  5. Obracamy bułki i podpiekamy górną warstwę przez około 2 minuty (do czasu zapieczenia sera).
  6. Gotowe bułki można podawać z ketchupem.

Bułki w jajku z serem – dodatkowe informacje

Im straszne i twardsze bułki tym przysmak jest smaczniejszy i bardziej chrupiący.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Bułki twarogowe
Następny przepis: Bułki wieloziarniste

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode