Bryzol z cebulką
Zgłodniałe podniebienia z pewnością ucieszy wyjątkowy przepis na bryzol z cebulką. Jest to pyszne danie, które łączy w sobie mięso i aromatyczne dodatki, idealne na rodzinny obiad lub kolację. Bez względu na to, czy wybierzesz bryzol schabowy, wieprzowy z cebulką czy ze schabu, każda z tych opcji zadowoli miłośników mięsnych potraw. Aromatyczne pieczarki, które można dodać do bryzolu wołowego czy wieprzowego, dodają daniu wyjątkowego smaku. To doskonałe połączenie tradycyjnej polskiej kuchni z nowoczesnym podejściem do gotowania.
Bryzol z cebulką – jak zrobić?
admin
Składniki:
- 3 plastry schabu bez kości
- 2 cebule
- sól, pieprz
- 2 łyżki mąki
- olej do smażenia
Bryzol z cebulką – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Plastry schabu rozbić cienko. Przyprawić. Obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Na drugiej patelni rozgrzać olej. Cebulkę pokroić w piórka i zeszklić. Każdy kotlet przykryć zeszkloną cebulką.
Bryzol z cebulką – dodatkowe informacje
Można użyć polędwicę wieprzową lub wołowinę.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Bryzol wołowy z serem pleśniowym
Następny przepis: Brzoskwinie w syropie