Bryzol z cebulką

Bryzol z cebulką

Zgłodniałe podniebienia z pewnością ucieszy wyjątkowy przepis na bryzol z cebulką. Jest to pyszne danie, które łączy w sobie mięso i aromatyczne dodatki, idealne na rodzinny obiad lub kolację. Bez względu na to, czy wybierzesz bryzol schabowy, wieprzowy z cebulką czy ze schabu, każda z tych opcji zadowoli miłośników mięsnych potraw. Aromatyczne pieczarki, które można dodać do bryzolu wołowego czy wieprzowego, dodają daniu wyjątkowego smaku. To doskonałe połączenie tradycyjnej polskiej kuchni z nowoczesnym podejściem do gotowania.

Składniki:

  • 3 plastry schabu bez kości
  • 2 cebule
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki mąki
  • olej do smażenia

Bryzol z cebulką – jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  1. 1.
    Plastry schabu rozbić cienko. Przyprawić. Obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Na drugiej patelni rozgrzać olej. Cebulkę pokroić w piórka i zeszklić. Każdy kotlet przykryć zeszkloną cebulką.

Bryzol z cebulką – dodatkowe informacje

Można użyć polędwicę wieprzową lub wołowinę.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Bryzol wołowy z serem pleśniowym
Następny przepis: Brzoskwinie w syropie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode