bogini wenus

bogini wenus

Odżywcze i pełne smaku ciasto Bogini Wenus to doskonały deser na specjalne okazje. Pełen różnych tekstur, bogactwa smaków i piękne w prezentacji, ten deser jest idealny dla tych, którzy szukają czegoś wyjątkowego. Pomimo swojej skomplikowanej prezentacji, ciasto Bogini Wenus nie wymaga skomplikowanych technik cukierniczych ani drogich składników. W rzeczywistości, wszystkie składniki są łatwo dostępne w lokalnym sklepie spożywczym. Wykonanie tego deseru to prawdziwa przyjemność, a efekt końcowy na pewno zadowoli wszystkich gości. Zatem, jeżeli szukasz przepisu na niepowtarzalne, piękne i smaczne ciasto, to Bogini Wenus jest idealnym wyborem.

Składniki:

  • Biszkopt:
  • 6 jajek
  • 30 dkg cukru
  • 30 dkg mąki pszennej
  • 6 łyżek wody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Cukier waniliowy
  • Składniki na masę serową:
  • 2 opakowania galaretki cytrynowej
  • 500 ml śmietany 30%
  • ½ kg sera białego zmielonego
  • 2 opakowania śnieżki
  • 1 słoiczek dżemu brzoskwiniowego
  • dodatkowo:
  • 10 dkg wiórek kokosowych
  • ½ kostki masła
  • 3 łyżki cukru

Bogini wenus – jak zrobić?

  1. Upiec biszkopt i przekroić na pół.
  2. Galaretki rozpuścić w 2 szkl wody, śmietanę ubić ze śnieżkami, dodać ser. Gdy galaretka ostygnie wymieszać z przygotowaną masą. Odstawić do lekkiego stężenia, gdy pianka zacznie tężeć wyłożyć na biszkopt, przykryć drugą częścią biszkopta.
  3. Wierzch posmarować dżemem brzoskwiniowym i posypać wiórkami (na patelni rozpuścić masło, dodać cukier, wiórki i chwilę podsmażać).

xxxx – dodatkowe informacje

Jeżeli ktoś lubi bardzo soczysty i wilgotny biszkopt można dolny płat biszkopta nasączyć.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Boeuf Stroganow
Następny przepis: Bogracz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode