bogini wenus
Odżywcze i pełne smaku ciasto Bogini Wenus to doskonały deser na specjalne okazje. Pełen różnych tekstur, bogactwa smaków i piękne w prezentacji, ten deser jest idealny dla tych, którzy szukają czegoś wyjątkowego. Pomimo swojej skomplikowanej prezentacji, ciasto Bogini Wenus nie wymaga skomplikowanych technik cukierniczych ani drogich składników. W rzeczywistości, wszystkie składniki są łatwo dostępne w lokalnym sklepie spożywczym. Wykonanie tego deseru to prawdziwa przyjemność, a efekt końcowy na pewno zadowoli wszystkich gości. Zatem, jeżeli szukasz przepisu na niepowtarzalne, piękne i smaczne ciasto, to Bogini Wenus jest idealnym wyborem.
admin
Składniki:
- Biszkopt:
- 6 jajek
- 30 dkg cukru
- 30 dkg mąki pszennej
- 6 łyżek wody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Cukier waniliowy
- Składniki na masę serową:
- 2 opakowania galaretki cytrynowej
- 500 ml śmietany 30%
- ½ kg sera białego zmielonego
- 2 opakowania śnieżki
- 1 słoiczek dżemu brzoskwiniowego
- dodatkowo:
- 10 dkg wiórek kokosowych
- ½ kostki masła
- 3 łyżki cukru
Bogini wenus – jak zrobić?
- Upiec biszkopt i przekroić na pół.
- Galaretki rozpuścić w 2 szkl wody, śmietanę ubić ze śnieżkami, dodać ser. Gdy galaretka ostygnie wymieszać z przygotowaną masą. Odstawić do lekkiego stężenia, gdy pianka zacznie tężeć wyłożyć na biszkopt, przykryć drugą częścią biszkopta.
- Wierzch posmarować dżemem brzoskwiniowym i posypać wiórkami (na patelni rozpuścić masło, dodać cukier, wiórki i chwilę podsmażać).
xxxx – dodatkowe informacje
Jeżeli ktoś lubi bardzo soczysty i wilgotny biszkopt można dolny płat biszkopta nasączyć.