Bezglutenowy łosoś w kubraczku

Bezglutenowy łosoś w kubraczku

Bezglutenowy łosoś w kubraczku to elegancka, ale łatwa do przygotowania propozycja na kolację lub uroczysty lunch. Dla miłośników ryb, jest to prawdziwa uczta dla podniebienia. Co więcej, dzięki użyciu bezglutenowego ciasta francuskiego, przepis jest bezpieczny dla osób na diecie bezglutenowej. Ten przepis został stworzony z myślą o dostarczeniu Ci pysznego i zdrowego posiłku. Łosoś jest pełen błonnika, białka i zdrowych tłuszczów, które są dobre dla Twojego serca. Pieczony w kubraczku, nabiera niezwykłego smaku w otoczeniu ciasta francuskiego.

Składniki:

  • Łosoś
  • Parmezan
  • Szpinak mrożony
  • Śmietanka 18%
  • Ciasto francuskie bezglutenowe (może być też zwykłe, tylko wtedy jest już z glutenem :))
  • Sól i pieprz

Bezglutenowy łosoś w kubraczku – jak zrobić?

  1. Przypraw łososia solą i pieprzem, a następnie upiecz go w folii aluminiowej.
  2. Podczas gdy łosoś się piecze, przygotuj sos. Rozmrożony szpinak wrzuć na patelnię, dodaj starty parmezan i śmietankę. Wszystko razem wymieszaj i przełóż do miseczki.
  3. Rozłóż bezglutenowe ciasto francuskie na blaszce.
  4. Na ciasto rozprowadź przygotowany sos.
  5. Na sos połóż upieczony łosoś, a następnie zawiń w ciasto.
  6. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez około 20-25 minut.
  7. Pamiętaj, aby najpierw posmarować blaszkę.

Bezglutenowy łosoś w kubraczku – dodatkowe informacje

Najlepsze na ciepło 🙂


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Bezglutenowy biszkopt gryczany z owocami (bez cukru)
Następny przepis: Bezglutenowy Seromakowiec z gotowej masy makowej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode