Bezglutenowe placuszki amarantusowe z bananem

Bezglutenowe placuszki amarantusowe z bananem

Czy szukasz pysznego i zdrowego śniadania, które jednocześnie będzie przyjazne dla osób na diecie bezglutenowej? Oto przepis na bezglutenowe placuszki amarantusowe z bananem. To połączenie równomiernie zmielonej amarantusa z dojrzałym, aromatycznym bananem zapewni delikatność i słodycz placuszków bez dodatku zbędnych kalorii. Amarantus, znany także jako szarłat, to kosmetyczka i dietetyk w jednym, który dostarczy organizmowi niezbędnych składników odżywczych. Bezglutenowe placuszki amarantusowe z bananem to nie tylko zdrowe, ale przede wszystkim smaczne rozwiązanie na śniadanie dla całej rodziny.

Składniki:

  • 1 banan
  • 1 jajko
  • 8 łyżek amarantusa ekspandowanego
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej
  • mus jabłkowy, mus z mango
  • tłuszcz do smażenia (najlepiej olej kokosowy)

Bezglutenowe placuszki amarantusowe z bananem – jak zrobić?

  1. Banana, jajko, amarantus i mąkę zblendować na gładką masę.
  2. Smażyć na niewielkim ogniu, na brązowo.
  3. Podawać z musem.

Smacznego!

Bezglutenowe placuszki amarantusowe z bananem – dodatkowe informacje

proporcje na 5 sztuk


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Bezglutenowe pierogi ruskie
Następny przepis: Bezglutenowe placuszki z cukinii z sosem jogurtowo – koperkowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode