Bezglutenowe placuszki amarantusowe z bananem
Czy szukasz pysznego i zdrowego śniadania, które jednocześnie będzie przyjazne dla osób na diecie bezglutenowej? Oto przepis na bezglutenowe placuszki amarantusowe z bananem. To połączenie równomiernie zmielonej amarantusa z dojrzałym, aromatycznym bananem zapewni delikatność i słodycz placuszków bez dodatku zbędnych kalorii. Amarantus, znany także jako szarłat, to kosmetyczka i dietetyk w jednym, który dostarczy organizmowi niezbędnych składników odżywczych. Bezglutenowe placuszki amarantusowe z bananem to nie tylko zdrowe, ale przede wszystkim smaczne rozwiązanie na śniadanie dla całej rodziny.
admin
Składniki:
- 1 banan
- 1 jajko
- 8 łyżek amarantusa ekspandowanego
- 3 łyżki mąki kukurydzianej
- mus jabłkowy, mus z mango
- tłuszcz do smażenia (najlepiej olej kokosowy)
Bezglutenowe placuszki amarantusowe z bananem – jak zrobić?
- Banana, jajko, amarantus i mąkę zblendować na gładką masę.
- Smażyć na niewielkim ogniu, na brązowo.
- Podawać z musem.
Smacznego!
Bezglutenowe placuszki amarantusowe z bananem – dodatkowe informacje
proporcje na 5 sztuk
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Bezglutenowe pierogi ruskie
Następny przepis: Bezglutenowe placuszki z cukinii z sosem jogurtowo – koperkowym