Batony proteinowe

Batony proteinowe

Czy kiedykolwiek zastanawialiście się, jak zrobić batony białkowe domowej roboty? Dzięki temu przepisowi rozwiążecie ten problem i zyskacie naturalne, zdrowe przekąski do konsumpcji przed lub po treningu. Batony proteinowe są znacznie zdrowszą alternatywą dla tych, które możemy kupić w sklepie, a do ich przygotowania potrzebujecie tylko kilku podstawowych składników. Zamiast sztucznych dodatków i konserwantów, dostarczą waszemu organizmowi mnóstwo białka i innych niezbędnych składników odżywczych. Więc jeśli szukacie przepisu na domowe batony proteinowe, macie go tutaj. Spróbujcie sami, a przekonacie się, jak proste to jest!

Składniki:

  • 220 g namoczonych wcześniej daktyli
  • 160 g wiórków kokosowych
  • 150 g odżywki białkowej (użyłam waniliowej z Olimpu)
  • 160 g oleju kokosowego

Przepis na batony białkowe domowej roboty

  1. Namoczone wcześniej daktyle blendujemy.
  2. Rozpuszczamy olej kokosowy w garnuszku, dodając powoli odżywkę i mieszając aż do uzyskania gęstej masy.
  3. Przekładamy do misy, dodajemy wiórki kokosowe i daktyle.
  4. Mieszamy aż zacznie gęstnieć.
  5. Batoniki formujemy rękami bądź wkładamy do naczynia, a po stwardnieniu kroimy.
  6. Po około 2 godzinach w lodówce masa będzie gotowa do porcjowania.

* Z przepisu wychodzi aż 10 batonów po około 80g, możesz użyć połowę mniej składników, aby uzyskać 5 batonów.

Smacznego!

Batony proteinowe – dodatkowe informacje

Można zabierać ze sobą wszędzie jako drugie śniadanie


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pyszna zupa serowa
Następny przepis: Pyszne brownie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode