Barszcz czerwony w dwóch odsłonach
Barszcz czerwony to tradycyjne danie kuchni wschodnioeuropejskiej, które przyciąga swym kuszącym smakiem i rubinowym kolorem. W niniejszym przepisie zaprezentowano go w dwóch wyszukanych odsłonach – jako chłodnik z barszczu winiary oraz w wersji wigilijnej z torebki. Niezaprzeczalnie obie odsłony tego dania dostarczą niecodziennych doznań smakowych. Zarówno chłodnik, jak i tradycyjny barszcz wigilijny, są wspaniałymi pomysłami na rodzinny obiad czy uroczystą kolację. Obojętnie czy jesteś zwolennikiem kuchni domowej, czy też szukasz nowych kulinarnych inspiracji, przepis na barszcz czerwony w dwóch odsłonach z pewnością Cię zainteresuje.
admin
Składniki:
- 2 kilogramy buraczków
- 2-3 ząbki czosnku
- 2-3 cebule
- 10 sztuk ziela angielskiego
- 5 liści laurowych
- barszcz czerwony (Winiary instant)
- 3 łyżki octu
- 6 łyżek cukru
- 1 makaron
- Wersja druga:
- ziemniaki
- kawałek słoniny
- 1 cebula
Barszcz czerwony w dwóch odsłonach – jak zrobić?
xxxx – dodatkowe informacje
W sezonie buraczkowym polecam zaprawić kilka buraczków według mojego przepisu – buraczki 2 w 1. Dzięki temu otrzymacie zalewę, którą można wykorzystać do przygotowania barszczu czerwonego.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Barszcz czerwony na żurku
Następny przepis: Barszcz czerwony z buraków suszonych