Barszcz czerwony w dwóch odsłonach

Barszcz czerwony w dwóch odsłonach

Barszcz czerwony to tradycyjne danie kuchni wschodnioeuropejskiej, które przyciąga swym kuszącym smakiem i rubinowym kolorem. W niniejszym przepisie zaprezentowano go w dwóch wyszukanych odsłonach – jako chłodnik z barszczu winiary oraz w wersji wigilijnej z torebki. Niezaprzeczalnie obie odsłony tego dania dostarczą niecodziennych doznań smakowych. Zarówno chłodnik, jak i tradycyjny barszcz wigilijny, są wspaniałymi pomysłami na rodzinny obiad czy uroczystą kolację. Obojętnie czy jesteś zwolennikiem kuchni domowej, czy też szukasz nowych kulinarnych inspiracji, przepis na barszcz czerwony w dwóch odsłonach z pewnością Cię zainteresuje.

Składniki:

  • 2 kilogramy buraczków
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2-3 cebule
  • 10 sztuk ziela angielskiego
  • 5 liści laurowych
  • barszcz czerwony (Winiary instant)
  • 3 łyżki octu
  • 6 łyżek cukru
  • 1 makaron
  • Wersja druga:
  • ziemniaki
  • kawałek słoniny
  • 1 cebula

Barszcz czerwony w dwóch odsłonach – jak zrobić?

xxxx – dodatkowe informacje

W sezonie buraczkowym polecam zaprawić kilka buraczków według mojego przepisu – buraczki 2 w 1. Dzięki temu otrzymacie zalewę, którą można wykorzystać do przygotowania barszczu czerwonego.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Barszcz czerwony na żurku
Następny przepis: Barszcz czerwony z buraków suszonych

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode