BABECZKI Z KREMEM WANILIOWYM

BABECZKI Z KREMEM WANILIOWYM

Pragniesz zaskoczyć swoich bliskich pysznymi babeczkami z kremem waniliowym? Ten przepis jest dla Ciebie! Nasze babeczki są wilgotne, delikatne i pełne smaku, a dodatek kremu waniliowego sprawia, że są one prawdziwą delicją dla podniebienia. Składniki są proste i łatwo dostępne, a cały proces przygotowania jest szybki i łatwy. Wystarczy odpowiednio połączyć składniki, włożyć do piekarnika i ciesz się wspaniałym aromatem unoszącym się w Twojej kuchni. Każdy gryz będzie czystą rozkoszą, a krem waniliowy dodaje im niezwykłego wykończenia. Gotowy na przepyszne babeczki z kremem waniliowym? Wyrusz w kulinarną podróż już teraz!

Składniki:

  • Ciasto: 30 dag mąki, 15 dag margaryny, 10 dag cukru, 1 żółtko
  • Masa: 2 łyżki masła lub margaryny, 3 łyżki mąki, 0,5 litra mleka, 8-10 łyżek cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 4 żółtka, 2 łyżki masła

Babeczki z kremem waniliowym – jak zrobić?

  1. 1.

    Wykonanie ciasta: Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać cukier i żółtko. Wyrobić ciasto. Foremki wykleić ciastem i piec w temperaturze 180st. Ok 10-15 minut na złoty kolor.

  2. 2.

    Wykonanie masy: Zagotować mleko z wanilią. Margarynę roztopić w rondelku dodać mąkę przesmażyć nie rumienić. Żółtka utrzeć z cukrem, zalać wrzącym mlekiem, dokładnie wymieszać. Wlać do zasmażki ogrzewać szybko mieszając do zgęstnienia. Przestudzić. Utrzeć masło dodawać po łyżce kremu ucierać. Babeczki napełnić kremem.

xxxx – dodatkowe informacje

Zamiast przygotowywać samemu krem waniliowy do babeczek, możemy użyć gotowej masy kajmakowej.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: babeczki z kremem karmelowym
Następny przepis: Babeczki z masą krówkową

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode