Babeczki waniliowe

Babeczki waniliowe

Pragniesz stworzyć pocztowe wypieki, które rozpływają się w ustach? Jeżeli tak, to ten przepis na babeczki waniliowe jest dla Ciebie! Te proste muffinki są idealne na każdą okazję – od rodzinnych spotkań po przyjęcia urodzinowe. Dzięki temu szybkiemu i łatwemu przepisowi, zaskoczysz wszystkich swoim kulinarnym talentem. Babeczki waniliowe mają delikatny i pachnący aromat wanilii, który spodoba się zarówno małym, jak i dużym łasuchom. Przygotowanie ich nie zajmie Ci wiele czasu, a efekt w postaci puszystych i smakowitych babeczek na pewno Cię zachwyci. Ciesz się pysznymi babeczkami waniliowymi w każdej chwili dnia!

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1 szklanka mleka

Babeczki waniliowe – jak zrobić?

  1. W jednej misce mieszamy składniki mokre, w drugiej suche. Następnie łączymy i dokładnie mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły.
  2. Formkę wstawiamy do nagrzanego do 180stopni piekarnika, pieczemy około 25 min. do tzw. suchego patyczka. Gotowe babeczki warto polać czekoladową polewą lub oprószyć cukrem pudrem.

xxxx – dodatkowe informacje

Tagi


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Babeczki ucierane
Następny przepis: Babeczki warzywne

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode