Babeczki cynamonowe

Babeczki cynamonowe

Babeczki cynamonowe są idealnym połączeniem delikatności, aromatu i intensywnego smaku. Te małe, puszyste wypieki oczarują Cię swoim wyglądem i kuszącym zapachem cynamonu. Wystarczy kilka prostych składników, aby stworzyć to niebiańskie danie. Perfekcyjnie zbilansowana mieszanka mąki, cukru, masła i jaj tworzy nadzwyczajne ciasto, które po upieczeniu nabiera złocistej barwy. Wypełnione nieodzownym aromatem cynamonu, mamy pewność, że te babeczki będą smakować nieziemsko. Przepis jest prosty i uniwersalny, można go dostosować do osobistych preferencji, dodając na przykład rodzynki lub orzechy. Babeczki cynamonowe to desery, które z pewnością ucieszą Twoje podniebienie.

Składniki:

  • 3 jajka
  • 3 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki oleju
  • 1,5 szklanki kefiru naturalnego
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1,5 łyżeczki sody
  • 3 łyżki dżemu jabłkowego
  • cynamon

Babeczki cynamonowe – jak zrobić?

  1. Wszystkie składniki łączymy ze sobą za pomocą trzepaczki, nie używamy w ogóle miksera. Do miski wbić jajka i dodać cukier. Połączyć ze sobą, dodać olej i dalej mieszać. Dodać kefir i dżem i dokładnie połączyć. Na zakończenie wsypać cynamon, sodę i mąkę. Połączyć ze sobą i przekładać do papilotek. Piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 20min w temperaturze 170°C.

Babeczki cynamonowe – dodatkowe informacje

Z przepisu wychodzi 20-22 babeczki.

Tagi


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Babeczki bez pieczenia z nadzieniem piankowo-śmietanowym
Następny przepis: Babeczki dla dzieci

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode