Azjatyckie Tagliatelle z polędwicą wieprzową
Zapraszamy na kulinarną podróż do Azji z naszym przepisem na Azjatyckie Tagliatelle z polędwicą wieprzową. Ten smakowity posiłek został stworzony przez Piotra Zielińskiego, twórcę bloga kulinarnego, który jest prawdziwym pasjonatem sztuki gotowania. Piotr, podróżując po różnych zakątkach świata, zgłębiał tajniki miejscowych kuchni i przekazywał nam swoje kulinarne odkrycia. Dzięki jego doświadczeniom możemy teraz cieszyć się autorskimi daniami, które są nie tylko pełne smaku, ale również estetycznie podane. Azjatyckie Tagliatelle z polędwicą wieprzową to doskonałe połączenie zachodniego i wschodniego smaku, które na pewno przypadnie do gustu każdemu, kto pragnie odkrywać nowe kuchenne przygody. Gotowi na ten smakowy raj?
admin
Składniki:
- paczka makaronu tagliatelle
- polędwiczka wieprzowa
- 2 duże marchewki
- 1 por
- 2 czerwone cebule
- 3 ząbki czosnku
- 6 pieczarek
- 4 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 3 łyżki cukru
- pieprz
- przyprawa do wieprzowiny
- cebula dymka i bazylia do dekoracji
- 3-4 łyżki oleju
Azjatyckie tagliatelle z polędwicą wieprzową – jak zrobić?
- Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, polędwicę kroimy w słupki, skrapiamy olejem i przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny. Cebulę i czosnek siekamy w kosteczkę, marchew w słupki a pora i pieczarki w plasterki. Na rozgrzaną mocno patelnie, wlewamy odrobinę oleju, następnie wrzucamy mięso oraz warzywa. Mieszamy aż lekko się zarumienią. Dodajemy sos sojowy, cukier i odparowujemy. Dodajemy makaron i posypujemy bazylią oraz cebulą dymką.
Słowa kluczowe: tagliatelle z polędwiczkami
Azjatyckie Tagliatelle z polędwicą wieprzową – dodatkowe informacje
Danie można przygotować z wołowiną lub kurczakiem.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Azjatycka sałatka z groszkiem cukrowym
Następny przepis: WŁOSKA BABKA PONCZOWA (BABA')