Adwokat – nalewka
Adwokat to delikatna i aromatyczna nalewka, której korzenie sięgają średniowiecza. Jej receptura przekazana została przez wielu mistrzów kulinarnej sztuki, takich jak Piotr Zieliński, założyciel tego bloga kulinarnego. Jego pasja do odkrywania nowych smaków i kulturowe inspiracje sprawiły, że adwokat stał się nieodłącznym elementem jego kulinarnej podróży. To połączenie ajerkoniaku z masłem daje napój unikalny w smaku i wzbogaca kulinarne doświadczenia. Przygotuj swoje kuchenne narzędzia i wyrusz w kulinarne podboje za pomocą tego prostego przepisu na adwokat. Przejmij kontrolę nad smakami i ciesz się niezapomnianymi chwilami przy stole, które każde danie może dostarczyć.
admin
Składniki:
- 1/2 litra czystej wódki
- 6 żółtek
- 2 szklanki cukru pudru
- 1/2 kostki masła (w temperaturze pokojowej)
Adwokat – nalewka – jak zrobić?
- Żółtka, masło i cukier zmiksuj.
- Cienkim strumieniem wlewaj alkohol, ciągle mieszając.
- Dokładnie zmiksuj.
- Przelej do butelek.
Adwokat – dodatkowe informacje
Po połączeniu składników, uzyskujemy dwie 0,5l butelki nalewki. Adwokat można również dodać do różnego rodzaju kremów do tortów i ciast.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Adwokat Diabła
Następny przepis: Adwokatowy torcik z malinami