Advocat domowy

Advocat domowy

domowy, tradycyjna nalewka, smak, aromat, Piotr Zieliński, podróże, tajniki kuchni, likier jajeczny, mleko, cukier, inspiracje, malownicze smaki, kulinarna podróż, historia smaku, przygody smakowe, przyjemność z gotowania, zmysły, aromat

Składniki:

  • 6 żółtek
  • szklankę cukru pudru
  • 0,2 l mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 0,8 l wódki

Advocat domowy – jak zrobić?

  1. Żółtka należy utrzeć z cukrem pudrem na jednolitą masę, nie przerywając ucierania dolewamy mleko. Następnie nadal miksując, bardzo cieniutkim strumieniem dolewamy wódkę. Advocat powinien się przegryźć kilka dni, wtedy nabiera wyrazu i mocy. Zapewniam z ręką na sercu że jak dla mnie to najlepszy advocat jaki kiedykolwiek piłam 🙂

Advocat domowy – dodatkowe informacje

Likier ma sporo procent, ale to już jest kwestia wyboru. Ja mam tak, że wolę mocniejsze trunki, a nie delikatniutkie. Jednak jak ktoś woli lekkie to wystarczy zmienić proporcje alkoholu na rzecz mleka, ot i cała filozofia. 😉


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Adrzyk-ketchup ukraiński
Następny przepis: Adwokat Diabła

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode