Zupa selerowa z grzankami.

Zupa selerowa z grzankami.

Ciepła, kremowa zupa selerowa z grzankami to danie, które nie tylko rozgrzewa w chłodne dni, ale dodaje również domowi zapach komfortu i przytulności. Delikatna kremowa konsystencja doskonale harmonizuje z chrupiącymi grzankami, a subtelny smak selera jest idealnym tłem dla pikantnych, słodko-gorzkich nut przypraw. Ta zupa, chociaż prosta w przygotowaniu, jest pełna smaku i aromatu. Jej ciepły, nasycony kolor jest też niewątpliwie apetyczny. Jeżeli szukasz pomysłu na pożywne, zdrowe i jednocześnie pyszne danie, zupa selerowa z grzankami z pewnością spełni twoje oczekiwania.

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 2 selery
  • 3 ziemniaki
  • śmietana
  • grzanki
  • koperek
  • przyprawa uniwersalna

Zupa selerowa z grzankami – jak zrobić?

  1. Garnek zalej do połowy wodą.
  2. Obrane warzywa wrzuć do garnka i posyp przyprawą uniwersalną.
  3. Ugotowane warzywa zmiksuj blenderem.
  4. Otrzymaną konsystencję wymieszaj z wodą.
  5. Dodaj koperku i śmietany.
  6. Na koniec posyp grzankami.

Słowa kluczowe: zupa selerowa z grzankami

Zupa selerowa z grzankami – dodatkowe informacje

Ciepłe grzanki można posypać startym żółtym serem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Zupka jarzynowa z dynią i selerem - dla niemowląt
Następny przepis: Zupa ziemniaczana z kiełbasą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode