Zupa selerowa z grzankami.
Ciepła, kremowa zupa selerowa z grzankami to danie, które nie tylko rozgrzewa w chłodne dni, ale dodaje również domowi zapach komfortu i przytulności. Delikatna kremowa konsystencja doskonale harmonizuje z chrupiącymi grzankami, a subtelny smak selera jest idealnym tłem dla pikantnych, słodko-gorzkich nut przypraw. Ta zupa, chociaż prosta w przygotowaniu, jest pełna smaku i aromatu. Jej ciepły, nasycony kolor jest też niewątpliwie apetyczny. Jeżeli szukasz pomysłu na pożywne, zdrowe i jednocześnie pyszne danie, zupa selerowa z grzankami z pewnością spełni twoje oczekiwania.
admin
Składniki:
- 2 marchewki
- 2 selery
- 3 ziemniaki
- śmietana
- grzanki
- koperek
- przyprawa uniwersalna
Zupa selerowa z grzankami – jak zrobić?
- Garnek zalej do połowy wodą.
- Obrane warzywa wrzuć do garnka i posyp przyprawą uniwersalną.
- Ugotowane warzywa zmiksuj blenderem.
- Otrzymaną konsystencję wymieszaj z wodą.
- Dodaj koperku i śmietany.
- Na koniec posyp grzankami.
Słowa kluczowe: zupa selerowa z grzankami
Zupa selerowa z grzankami – dodatkowe informacje
Ciepłe grzanki można posypać startym żółtym serem.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Zupka jarzynowa z dynią i selerem - dla niemowląt
Następny przepis: Zupa ziemniaczana z kiełbasą