Zupa ogórkowa wg Babci Julci

Zupa ogórkowa wg Babci Julci

Zupa ogórkowa według przepisu Babci Julci to prawdziwy smak dzieciństwa, który przeniesie Cię w czasy spędzone w domu u dziadków. To doskonały komfortowy posiłek, który jest nie tylko smaczny, ale także zdrowy, pełen witamin. Ten tradycyjny polski przepis to doskonałe połączenie soczystych ogórków kiszonych, wyrazistego bulionu i delikatnej gęstości z dodatkiem ziemniaków i marchewki. To zupełnie inny rodzaj zupy, w której smak kwasnych ogórków pełni główną rolę. Jeśli jeszcze nigdy nie próbowałeś zupy ogórkowej wg przepisu babci, ten autentyczny przepis, z nutą nostalgii, jest idealnym miejscem, aby zacząć. Spróbuj i poczuj smak prawdziwej, domowej kuchni.

Składniki:

  • 2 korpusy
  • 5 ziemniaków
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • Pół selera
  • Biała część pora
  • 2 słoiki ogórków kiszonych + sok z nich
  • 3 ząbki czosnku
  • Pół pęczka koperku
  • 2 łyżki masła
  • Pieprz
  • Przyprawa uniwersalna warzywna
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • 1 kartonik śmietany 18%

Zupa ogórkowa wg babci julci – jak zrobić?

(Pozostałe elementy (klasa „col-12”) zostały usunięte.)

Zupa ogórkowa wg Babci Julci – dodatkowe informacje

Ogórki możemy dodać jak ziemniaki są miękkie w przeciwnym razie kwas zatrzyma gotowanie ziemniaków i będą one tzw tępe


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną
Następny przepis: ZUPA OGÓRKOWA NA WYWARZE WARZYWNYM

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode