Zupa ogórkowa wg Babci Julci
Zupa ogórkowa według przepisu Babci Julci to prawdziwy smak dzieciństwa, który przeniesie Cię w czasy spędzone w domu u dziadków. To doskonały komfortowy posiłek, który jest nie tylko smaczny, ale także zdrowy, pełen witamin. Ten tradycyjny polski przepis to doskonałe połączenie soczystych ogórków kiszonych, wyrazistego bulionu i delikatnej gęstości z dodatkiem ziemniaków i marchewki. To zupełnie inny rodzaj zupy, w której smak kwasnych ogórków pełni główną rolę. Jeśli jeszcze nigdy nie próbowałeś zupy ogórkowej wg przepisu babci, ten autentyczny przepis, z nutą nostalgii, jest idealnym miejscem, aby zacząć. Spróbuj i poczuj smak prawdziwej, domowej kuchni.
admin
Składniki:
- 2 korpusy
- 5 ziemniaków
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- Pół selera
- Biała część pora
- 2 słoiki ogórków kiszonych + sok z nich
- 3 ząbki czosnku
- Pół pęczka koperku
- 2 łyżki masła
- Pieprz
- Przyprawa uniwersalna warzywna
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- 3 liście laurowe
- 1 kartonik śmietany 18%
Zupa ogórkowa wg babci julci – jak zrobić?
(Pozostałe elementy (klasa „col-12”) zostały usunięte.)
Zupa ogórkowa wg Babci Julci – dodatkowe informacje
Ogórki możemy dodać jak ziemniaki są miękkie w przeciwnym razie kwas zatrzyma gotowanie ziemniaków i będą one tzw tępe
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną
Następny przepis: ZUPA OGÓRKOWA NA WYWARZE WARZYWNYM