Zupa o smaku włoskim

Zupa o smaku włoskim

Zdrowa i smaczna zupa o smaku włoskim to doskonała opcja na rodzinny obiad. Jest bogata w warzywa i aromaty charakterystyczne dla południowej Europy. W tym przepisie znajdziesz sposób na przygotowanie nie tylko tradycyjnej włoskiej zupy, ale także warzyw na patelnię po włosku. To połączenie przekłada się na niepowtarzalne smaki i aromaty. Jeżeli jesteś miłośnikiem kuchni włoskiej, ten przepis na pewno przypadnie Ci do gustu. Ta zupa wypełni Twój dom charakterystycznym, włoskim aromatem i smakiem oraz dostarczy Ci mnóstwo pozytywnej energii.

Składniki:

  • 1,5 litra bulionu z kurczaka
  • mieszanka mrożona „Warzywa na patelnię po włosku”
  • 1 cebula
  • łyżka masła
  • serek topiony o smaku paprykowym
  • 200g makaronu świderki
  • sól, pieprz

Zupa o smaku włoskim – jak zrobić?

  1. Do gotującego się bulionu wrzucamy mrożone warzywa. Na maśle zrumieniamy pokrojoną w kostkę cebulę i dodajemy ją do zupy. Gotujemy 15-20 minut.
  2. Do garnka dosypujemy przyprawę włoską, która była razem z warzywami mrożonymi w torebce. Między czasie gotujemy makaron w oddzielnym garnku.
  3. Serek topiony rozrabiamy z wodą przy pomocy widelca, dolewamy czerpak gorącego bulionu i wlewamy do garnka. Po zagotowaniu doprawiamy ewentualnie do smaku solą czy pieprzem.
  4. Do zupy dodajemy ugotowany makaron i możemy już jeść.

Sposób przygotowania warzyw na patelnie po włosku:
Do gotującego się bulionu wrzucamy mrożone warzywa. Na maśle zrumieniamy pokrojoną w kostkę cebulę i dodajemy ją do zupy. Gotujemy 15-20 minut. Do garnka dosypujemy przyprawę włoską, która była razem z warzywami mrożonymi w torebce. Między czasie gotujemy makaron w oddzielnym garnku. Serek topiony rozrabiamy z wodą przy pomocy widelca, dolewamy czerpak gorącego bulionu i wlewamy do garnka. Po zagotowaniu doprawiamy ewentualnie do smaku solą czy pieprzem. Do zupy dodajemy ugotowany makaron i możemy już jeść. To prosty przepis na pyszną zupę o smaku włoskim.

Zupa o smaku włoskim – dodatkowe informacje

Zamiast mrożonych warzyw możemy użyć świeżych, przyprawy również możemy sami wybrać.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: zupa ogórkowa
Następny przepis: ZUPA OGÓRKOWA

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode