Zupa krem z awokado

Zupa krem z awokado

Chcesz eksperymentować w kuchni i szukasz ciekawych inspiracji? Mamy dla Ciebie coś idealnego – zupę krem z awokado. To połączenie subtelnej kremowości awokado, delikatnej śmietanki i niesamowicie aromatycznych przypraw skradnie twoje serce. Zupa ta zachwyca swoją oryginalnością i sophisticated smakiem. Przygotowanie jej nie jest trudne, a efekt końcowy z pewnością Cię zaskoczy. Krem z awokado to nie tylko doskonałe danie obiadowe, ale i sposób na zasilenie organizmu wieloma niezbędnymi składnikami odżywczymi. Wypróbuj ten przepis, a z pewnością wprowadzisz odmienność do swojego codziennego menu. Zanurz się w kulinarnych doznaniach, które gwarantuje zupa z awokado.

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • 150 ml bulionu
  • pół małej cebuli
  • łyżeczka oleju słonecznikowego lub oliwy z oliwek
  • szczypta soli i świeżo zmielonego pieprzu

Zupa krem z awokado – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę drobno posiekać. Dusić na oleju na małym ogniu ok. 2 minuty, nie dopuszczając do zrumienienia. Awokado obrać, przekroić na pół i usunąć pestkę. Miąższ pokroić na kawałki i zmiksować z bulionem, wodą i cebulą. Zupa powinna mieć konsystencję śmietany. Jeśli jest nieco gęstsza można dodać wody. Przelać zupę do garnka i podgrzewać 3 minuty. Doprawić do smaku i podawać z grzankami z pełnoziarnistego pieczywa.

xxxx – dodatkowe informacje

Zupa krem z awokado

Zupę z awokado najlepiej podawać od razu po przygotowaniu, inaczej straci swój piękny kolor 😉


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Zupa krem z białej fasoli
Następny przepis: Zupa krem porowo - serowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode