Zupa Kawaśniewskiego

Zupa Kawaśniewskiego

Zupa Kwaśniewskiego to znany na całym świecie przepis, który zdobył popularność dzięki swoim odchudzającym właściwościom. Ta apetyczna kapuściana zupa odznacza się nie tylko unikalnym smakiem, ale także swoją niskokalorycznością, co czyni ją idealnym posiłkiem dla osób pragnących zgubić kilka zbędnych kilogramów. Dieta kapuściana Kwaśniewskiego, której kluczowym elementem jest ta zupa, to prosty i skuteczny sposób na zdrowe odchudzanie. Jeśli poszukujesz przepisu na lekki, a jednocześnie sycący posiłek, Zupa Kwaśniewskiego bez wątpienia spełni Twoje oczekiwania.

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty białej
  • 5 marchewek
  • 1 mały seler
  • 1 duży korzeń pietruszki
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • 1 łyżeczka lubczyku lub gałązka świeżego
  • 1 papryczka chilli
  • 1 pomidor
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki majeranku

Zupa kawaśniewskiego – jak zrobić?

Słowa kluczowe: kapuśniak kwaśniewskiego, zupa kapuściana kwaśniewskiego przepis, zupa kwaśniewskiego na odchudzanie przepis, zupa kwaśniewskiego przepis, zupa kapuściana kwaśniewskiego, dieta kapuściana kwaśniewskiego, zupa kwaśniewskiego na odchudzanie, zupa kwaśniewskiego

Porady – dodatkowe informacje

Zupy nie solimy gdyż sól zatrzymuje wodę w organizmie. Zupę przyprawiamy do smaku swoimi ulubionymi ziołami. Zupę trzeba jeść minimum 3 razy w ciągu dnia, im więcej jej zjemy tym więcej kilogramów stracimy. W czasie tej diety pijemy dużo wody mineralnej niegazowanej, herbaty czerwonej i zielonej. Tą dietę można stosować tylko 7 dni i nie będziemy mieli efektu jojo po zakończeniu diety jeśli będziemy zdrowiej jeść i więcej się ruszać.

Pierwszy dzień: Zupa Kawaśniewskiego w każdej ilości nie mniej jednak niż 3 razy, woda i herbaty

Drugi dzień: Zupa Kawaśniewskiego w każdej ilości nie mniej jednak niż 3 razy, woda i herbaty, jeden owoc (oprócz banana) i surowa marchewka

Trzeci dzień: Zupa Kawaśniewskiego w każdej ilości nie mniej jednak niż 3 razy, woda i herbaty, jeden owoc (oprócz banana) i surowa marchewka, 2 kromki pełnoziarnistego chleba z chudą szynką

Czwarty dzień: Zupa Kawaśniewskiego w każdej ilości nie mniej jednak niż 3 razy, woda i herbaty, jeden owoc (oprócz banana) i surowa marchewka, 2 kromki pełnoziarnistego chleba z chudą szynką, jogurt naturalny z dwoma łyżkami musli, pierś z kurczaka gotowana

Piąty dzień: Zupa Kawaśniewskiego w każdej ilości nie mniej jednak niż 3 razy, woda i herbaty, jeden owoc (oprócz banana) i surowa marchewka, 2 kromki pełnoziarnistego chleba z chudym twarogiem, ryba uduszona w warzywach

Szósty dzień: Zupa Kawaśniewskiego w każdej ilości nie mniej jednak niż 3 razy, woda i herbaty, jeden owoc (oprócz banana) i surowa marchewka, 2 kromki pełnoziarnistego chleba z chudym twarogiem, jajko gotowane na twardo, 2 kromki z masłem, udko z kurczaka duszone, surówka

Siódmy dzień: Zupa Kawaśniewskiego w każdej ilości nie mniej jednak niż 3 razy, woda i herbaty, jeden owoc (oprócz banana) i surowa marchewka, 2 kromki pełnoziarnistego chleba z chudym twarogiem, szynka, ser, 3 kromki pełnoziarnistego chleba, ryba na parze, surówka

Pamiętajcie zupę trzeba jeść przynajmniej 3 razy w ciągu dnia! Powodzenia


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Zupa Kiełbasiana
Następny przepis: Zupa Kanadyjska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode