Zupa Gulaszowa

Zupa Gulaszowa

Zupa Gulaszowa to pyszne, pożywne i rozgrzewające danie idealne na chłodniejsze dni. Ta tradycyjna potrawa płynie prosto z serc kuchni Węgier i Austrii, zyskując szerokie uznanie na całym świecie. Została ona przygotowana zgodnie z metodą popularnego szefa kuchni – Pascala. Dużą rolę w tym przepisie odgrywają wybrane starannie składniki, które nadają gulaszowi wyjątkową głębię smaku i aromatu. Miszanka przypraw, świeżych warzyw i wysokiej jakości mięsa stanowią esencję tego dania. Przygotowując zupę gulaszową według przepisu Pascala, z pewnością zachwycisz swoich domowników niepowtarzalnym smakiem.

Składniki:

  • wieprzowina
  • boczek
  • 2-3 kolorowe papryki
  • 2 cebule
  • czosnek
  • por
  • ziemniaki
  • koncentrat pomidorowy
  • mąka
  • pieprz
  • sól
  • papryka ostra
  • papryka słodka
  • liście laurowe
  • ziele angielskie

Zupa gulaszowa – jak zrobić?

  1. 1.
    Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać mały koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę smażyć. Dolać zimnej wody i zagotować.
  2. 2.
    Paprykę i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć. Dodać wszystko do zupy. Troche pogotować. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować do miękkości.
  3. 3.
    Przyprawić, a na koniec zagęścić mąką.

xxxx – Dodatkowe informacje

Do zupy gulaszowej można dodać także pomidory w puszcze, ale wtedy należy zjeść ją jeszcze tego samego dnia, bo następnego staje się już kwaśna.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Zupa gulaszowa
Następny przepis: Zupa gulaszowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode