Zupa cygańska inaczej

Zupa cygańska inaczej

Przedstawiam tajemniczy przepis na Zupę Cygańską Inaczej, prawdziwie egzotyczną i pełną smaku potrawę. To niepowtarzalne połączenie mięsa mielonego, warzyw i aromatycznych ziół, na pewno zaskoczy niejednego smakosza. Ta gorąca, pikantna i pełna głębokich smaków zupa, to doskonałe danie na chłodne dni lub kiedy potrzebujesz dodać sobie energii. Kusząca i kolorowa, doskonale rozgrzewa, a jej przygotowanie to sama przyjemność. Odkryj smaki tajemniczej kuchni cygańskiej i zaskocz swoją rodzinę i znajomych nietuzinkowym daniem. Niezależnie od okazji, zupa cygańska z mięsem mielonym zawsze będzie dobrym pomysłem.

Składniki:

  • pół kilograma mięsa mielonego wieprzowego
  • jeden litr soku pomidorowego
  • puszka kukurydzy
  • puszka groszku zielonego
  • puszka fasoli czerwonej
  • jedna cebula
  • dwie łyżki oleju
  • Przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziołowy, sól, czerwona papryka

Zupa cygańska z mięsem mielonym – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone z cebulą pokrojoną w grubą kostkę, dodajemy szczyptę soli.
  2. Do garnka wlewamy sok pomidorowy i wrzucamy jeszcze ciepłe mięso z patelni, do tego dodajemy kukurydzę, groszek i fasolę. Wrzucamy 3 liście laurowe i 4 ziela angielskie. Wszystko razem gotujemy przez 15 min i doprawiamy według uznania: sól, pieprz, czerwona papryka. Jeśli ktoś lubi ostre zupy można dodać papryczkę chili.

xxxx – dodatkowe informacje

Do smażonego mięsa można dodawać przyprawę do mięsa mielonego, będzie ono miało bardziej wyrazisty smak.

Słowa kluczowe: zupa cygańska z mięsem mielonym


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Zupa cytrynowa z kurczaka
Następny przepis: Zupa curry z czerwoną soczewicą i kurczakiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode