Zupa cygańska inaczej
Przedstawiam tajemniczy przepis na Zupę Cygańską Inaczej, prawdziwie egzotyczną i pełną smaku potrawę. To niepowtarzalne połączenie mięsa mielonego, warzyw i aromatycznych ziół, na pewno zaskoczy niejednego smakosza. Ta gorąca, pikantna i pełna głębokich smaków zupa, to doskonałe danie na chłodne dni lub kiedy potrzebujesz dodać sobie energii. Kusząca i kolorowa, doskonale rozgrzewa, a jej przygotowanie to sama przyjemność. Odkryj smaki tajemniczej kuchni cygańskiej i zaskocz swoją rodzinę i znajomych nietuzinkowym daniem. Niezależnie od okazji, zupa cygańska z mięsem mielonym zawsze będzie dobrym pomysłem.
admin
Składniki:
- pół kilograma mięsa mielonego wieprzowego
- jeden litr soku pomidorowego
- puszka kukurydzy
- puszka groszku zielonego
- puszka fasoli czerwonej
- jedna cebula
- dwie łyżki oleju
- Przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziołowy, sól, czerwona papryka
Zupa cygańska z mięsem mielonym – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
- Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone z cebulą pokrojoną w grubą kostkę, dodajemy szczyptę soli.
- Do garnka wlewamy sok pomidorowy i wrzucamy jeszcze ciepłe mięso z patelni, do tego dodajemy kukurydzę, groszek i fasolę. Wrzucamy 3 liście laurowe i 4 ziela angielskie. Wszystko razem gotujemy przez 15 min i doprawiamy według uznania: sól, pieprz, czerwona papryka. Jeśli ktoś lubi ostre zupy można dodać papryczkę chili.
xxxx – dodatkowe informacje
Do smażonego mięsa można dodawać przyprawę do mięsa mielonego, będzie ono miało bardziej wyrazisty smak.
Słowa kluczowe: zupa cygańska z mięsem mielonym
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Zupa cytrynowa z kurczaka
Następny przepis: Zupa curry z czerwoną soczewicą i kurczakiem