Zupa Afrykańska
Zupa Afrykańska to aromatyczne, pikantne danie pełne egzotycznych smaków. Wyróżnia się intensywnością, a faktura i smak doceniany jest przez koneserów kuchni afrykańskiej. Skrywa w sobie bogactwo składników, które we właściwy sposób dobrano, aby stworzyć unikalną, niepowtarzalną kompozycję. Zupa ta niesie ze sobą esencję Afryki, jej słońce, przyprawy i aromaty świeżego warzyw i owoców. Jest symbolem kulinarnego bogactwa tego kontynentu. Wypróbuj ten przepis i daj się ponieść egzotycznym doznaniami, które dostarczy ci ta zupa afrykańska. Otwórz swoją kuchnię na nowe, nieznane dotąd smaki i aromaty.
admin
Składniki:
- 2 puszki kukurydzy
- 0.5 kostki masła (250 g)
- 1 sztuka cebuli
- 3 łyżki mąki
- 1 opakowanie śmietany 18%
- 1.5 litra wywaru drobiowo-wołowego
Zupa afrykańska – jak zrobić?
- Na rozgrzaną patelnię kładziemy masło i rozpuszczamy. Dodajemy posiekaną w kostkę cebulę i szklimy na rumiany kolor. Odsączamy płyn z kukurydzy i dodajemy do wywaru a kukurydzę na patelnię. Mieszamy. Podsypujemy 3 łyżkami mąki pszennej. Mieszamy aż do rozpuszczenia się grudek z mąki.
- Całość przelewamy do gotowego wywaru drobiowo-wołowego. Mieszamy i gotujemy 15 minut. Dodajemy śmietanę.
Zupa Afrykańska – dodatkowe informacje
Taką zupę możemy wymieszać z ugotowaną i startą marchwią.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Zupa a la żółwiowa
Następny przepis: Zrazy zawijane z boczkiem i ogórkiem