Zapiekany kogel – mogel z owocami
Zapiekany kogel – mogel z owocami to deser, który stanowi niepowtarzalne połączenie smakowe. Znany wszystkim dzieciom kogel – mogel w wersji pieczonej przeniesie nas w świat dziecięcych wspomnień, a dodatek owoców sprawi, że smak stanie się jeszcze bardziej wyrazisty. Ta propozycja desertu na pewno zachwyci nie tylko fanów słodkości, ale także wszystkich poszukiwaczy niecodziennych, kulinarnych doznań. Przygotuj się na oryginalny przepis pełen tradycyjnych składników, który dodatkowo dzięki łatwemu wykonaniu, staje się atrakcyjnym pomysłem na niespodziewany deser, zarówno na co dzień, jak i na specjalne okazje. Przyjrzyjmy się więc, jakie składniki potrzebne są do jego przygotowania.
admin
Składniki:
- 4 żółtka
- 4 łyżki cukru
- garść malin
- garść borówek
- kilka truskawek
Zapiekany kogel – mogel z owocami – jak zrobić?
- Ucieramy żółtka z cukrem na jasną, puszystą masę.
- Przekładamy masę do 4 kokilek do zapiekania.
- Owoce myjemy, osuszamy i wrzucamy na kogel mogel.
- Zapiekamy ok 5-8 min w 180 st. Smacznego!
Zapiekany kogel – dodatkowe informacje
Możemy użyć dowolnych owoców – jakie akurat mamy. Mogą być także mrożone (nie trzeba ich wcześniej rozmrażać).
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Zapiekany pęczak na słodko
Następny przepis: Zapiekany kabaczek z niezwykłym nadzieniem