Zapiekane hot-dogi z pieczarkami
Przygotowanie posiłku nie zawsze musi oznaczać godziny spędzone w kuchni. Dzisiejszy przepis na zapiekane hot-dogi z pieczarkami jest idealnym dowodem na to, że proste składniki mogą tworzyć niekiedy zupełnie nowe, zaskakujące smaki. Łączenie tradycyjnych hot dogów z wyrazistymi pieczarkami sprawia, że potrawa staje się oryginalna i pełna aromatów. Klasyczny amerykański street food w nieco innej, pieczonej wersji, to świetna propozycja na szybki obiad czy niebanalną przekąskę dla gości. Czy da się oprzeć takiej kompozycji smaków?
admin
Składniki:
- 4 bułki na hot-dogi
- 4 cienkie parówki
- 4 pieczarki
- 2 plasteki serka topionego
- 1/2 cebuli
- masło
- sól
- pieprz
- keczup
Zapiekane hot-dogi z pieczarkami – jak zrobić?
- Pieczarki obieramy, drobno kroimy. Przekładamy do rondelka. Dodajemy posiekaną cebulę oraz masło. Dusimy około 10 minut, aż woda odparuje. Doprawiamy do smaku.
- Parówki zagotowujemy, obieramy.
- Bułki lekko nacinamy wzdłuż. Nakładamy porcję pieczarek.
- Na pieczarkach układamy parówkę oraz kawałki serka. Zapiekamy 10 minut w temp 170 stopni. Przygotowane hot-dogi polewamy keczupem.
Zapiekane hot-dogi z pieczarkami – dodatkowe informacje
Zamiast pieczarek do hot-dogów można użyć dowolnych, ulubionych dodatków np. ogórków, papryki lub pomidorów.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Zapiekane Klopsiki z Serem w Sosie Pomidorowym
Następny przepis: Zapiekane jabłka