Zapiekane hot-dogi z pieczarkami

Zapiekane hot-dogi z pieczarkami

Przygotowanie posiłku nie zawsze musi oznaczać godziny spędzone w kuchni. Dzisiejszy przepis na zapiekane hot-dogi z pieczarkami jest idealnym dowodem na to, że proste składniki mogą tworzyć niekiedy zupełnie nowe, zaskakujące smaki. Łączenie tradycyjnych hot dogów z wyrazistymi pieczarkami sprawia, że potrawa staje się oryginalna i pełna aromatów. Klasyczny amerykański street food w nieco innej, pieczonej wersji, to świetna propozycja na szybki obiad czy niebanalną przekąskę dla gości. Czy da się oprzeć takiej kompozycji smaków?

Składniki:

  • 4 bułki na hot-dogi
  • 4 cienkie parówki
  • 4 pieczarki
  • 2 plasteki serka topionego
  • 1/2 cebuli
  • masło
  • sól
  • pieprz
  • keczup

Zapiekane hot-dogi z pieczarkami – jak zrobić?

  1. Pieczarki obieramy, drobno kroimy. Przekładamy do rondelka. Dodajemy posiekaną cebulę oraz masło. Dusimy około 10 minut, aż woda odparuje. Doprawiamy do smaku.
  2. Parówki zagotowujemy, obieramy.
  3. Bułki lekko nacinamy wzdłuż. Nakładamy porcję pieczarek.
  4. Na pieczarkach układamy parówkę oraz kawałki serka. Zapiekamy 10 minut w temp 170 stopni. Przygotowane hot-dogi polewamy keczupem.

Zapiekane hot-dogi z pieczarkami – dodatkowe informacje

Zamiast pieczarek do hot-dogów można użyć dowolnych, ulubionych dodatków np. ogórków, papryki lub pomidorów.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Zapiekane Klopsiki z Serem w Sosie Pomidorowym
Następny przepis: Zapiekane jabłka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode