Zając Wielkanocny
Zając Wielkanocny to tradycyjne danie wielkanocne, które kojarzy się z radosnymi świętami spędzonymi w gronie rodzinnym. To znakomity pomysł na oryginalne i efektowne danie na świątecznym stole. Idealnie smakuje podany na ciepło, ale równie dobrze prezentuje się na zimno. Ten przepis zasugeruje Ci, jak przygotować delikatne mięso zająca z aromatycznymi ziołami i przyprawami, które wzbogacą smak potrawy, nadając jej wyjątkowego charakteru. Oto propozycja na Zająca Wielkanocnego, który zachwyci nie tylko swoim smakiem, ale i wyglądem. Już teraz zaplanuj Wielkanoc i dowiedz się, jak zrobić tę pyszną potrawę!
admin
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1 niepełna szklanka cukru
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 250 g margaryny
- 4 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- aromat waniliowy
- tłuszcz i bułka do formy (jeżeli jest to forma silikonowa nie wymaga natłuszczania)
Zając wielkanocny – jak zrobić?
Zając Wielkanocny – dodatkowe informacje
Do ciasta zająca wielkanocnego można użyć innego aromatu wg uznania.