Wyluzowany kurczak faszerowany soczewicą i ciecierzycą

Wyluzowany kurczak faszerowany soczewicą i ciecierzycą

Jeśli pragniesz podzielić się z bliskimi pysznym daniem pełnym białka, polecamy „Wyluzowany kurczak faszerowany soczewicą i ciecierzycą”. Kurczak, soczewica i ciecierzyca to znane uczestnicy naszych diet, z których każdy wnosi unikalne i odżywcze elementy. W tym przepisie przekształcamy te składniki w wyjątkową potrawę, łącząc mięso z dwoma najzdrowszymi roślinnymi białkami. Całość stanowi świetne rozwiązanie na obiad lub kolację, a delikatne luzowanie kurczaka gwarantuje ekstra soczystość. Przygotuj swój stół na nowe kulinarne doznania, które zawsze przychodzą z próbowaniem nowych rzeczy. Czy jesteś gotowy, aby „wyluzować” swój kurczak?

Składniki:

  • 1 kurczak
  • marynata:
    • oliwa
    • przyprawa do kurczaka
    • curry
    • dowolne zioła
  • farsz:
    • 1 puszka soczewicy
    • 1 puszka ciecierzycy
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • przyprawy: curry, pieprz, papryka, sól, rozmaryn
    • 2 garści liści jarmużu
    • 2 łyżki masła
    • ser żółty (3-4 plastry)

Wyluzowany kurczak faszerowany soczewicą i ciecierzycą – jak zrobić?

Wyluzowany kurczak faszerowany soczewicą i ciecierzycą – dodatkowe informacje

Powstały przy pieczeniu sos można zlać do sosjerki i podawać do mięsa.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Wypasione bułeczki bakaliowe
Następny przepis: Wykwintne babeczki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode