Wiosenne jajka z białym serem i rzodkiewką.

Wiosenne jajka z białym serem i rzodkiewką.

„Cieszące się popularnością wśród wielu osób, jajka faszerowane białym serem i rzodkiewką to doskonały sposób na wprowadzenie do diety zdrowych, sezonowych produktów. Wiosenna wersja tego przepisu łączy delikatność białego sera z soczystością świeżych rzodkiewek, tworząc nie tylko smakowity, lecz także kolorowy dodatek do wiosennego stołu. Korzystając z najlepszych składników sezonu, ten przepis na jajka faszerowane twarożkiem i rzodkiewką to wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy cenią tradycyjne smaki, ale zawsze szukają nowych inspiracji.”

Składniki:

  • 4 jajka
  • 15 dag białego sera
  • 2-3 łyżki śmietany
  • sól
  • 6 rzodkiewek

Wiosenne jajka z białym serem i rzodkiewką – jak zrobić?

  1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Przekroić na pół.
  2. Biały ser wymieszać ze śmietaną. Rzodkiewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Połowę startej rzodkiewki dodać do sera i wymieszać. Przyprawić do smaku solą.
  3. Na połówki jajek nakładać biały ser i posypywać pozostałą rzodkiewką.

Słowa kluczowe: jajka faszerowane białym serem, jajka faszerowane twarożkiem i rzodkiewka

Wiosenne jajka z białym serem i rzodkiewką – dodatkowe informacje

Podajemy ze świeżym pieczywem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: wiosenne kanapki
Następny przepis: wiosenna surówka z selera z chrzanem....

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode