Wiosenne jajka z białym serem i rzodkiewką.
„Cieszące się popularnością wśród wielu osób, jajka faszerowane białym serem i rzodkiewką to doskonały sposób na wprowadzenie do diety zdrowych, sezonowych produktów. Wiosenna wersja tego przepisu łączy delikatność białego sera z soczystością świeżych rzodkiewek, tworząc nie tylko smakowity, lecz także kolorowy dodatek do wiosennego stołu. Korzystając z najlepszych składników sezonu, ten przepis na jajka faszerowane twarożkiem i rzodkiewką to wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy cenią tradycyjne smaki, ale zawsze szukają nowych inspiracji.”
admin
Składniki:
- 4 jajka
- 15 dag białego sera
- 2-3 łyżki śmietany
- sól
- 6 rzodkiewek
Wiosenne jajka z białym serem i rzodkiewką – jak zrobić?
- Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Przekroić na pół.
- Biały ser wymieszać ze śmietaną. Rzodkiewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Połowę startej rzodkiewki dodać do sera i wymieszać. Przyprawić do smaku solą.
- Na połówki jajek nakładać biały ser i posypywać pozostałą rzodkiewką.
Słowa kluczowe: jajka faszerowane białym serem, jajka faszerowane twarożkiem i rzodkiewka
Wiosenne jajka z białym serem i rzodkiewką – dodatkowe informacje
Podajemy ze świeżym pieczywem.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: wiosenne kanapki
Następny przepis: wiosenna surówka z selera z chrzanem....