węgierskie knedle z białego sera..

węgierskie knedle z białego sera..

Czy marzyłeś kiedyś o spróbowaniu oryginalnych węgierskich smaków bez konieczności opuszczania swojej kuchni? Jeśli tak, to jest to przepis dla Ciebie! Węgierskie knedle z białym serem to kuszące połączenie prostoty przygotowania z wyrafinowanym smakiem. Te miękkie, puszyste kuleczki z delikatnym serem są znakomitym uzupełnieniem większości posiłków, a także mogą stanowić samodzielne danie. Przygotowane z tylko kilku podstawowych składników, te knedle nie tylko zaspokoją Twoje pragnienie smaków z dalekiego Węgier, ale także zaskoczą swoją oryginalnością. Nie zwlekaj, pozwól sobie na kulinarną podróż po krajach nad Dunajem bez wychodzenia z domu!

Składniki:

  • 40 dag białego sera
  • 8 dag masła
  • 2 jajka
  • 8 dag kaszy manny
  • 3 dag mąki pszennej
  • sól

Węgierskie knedle z białego sera – jak zrobić?

  1. 1. Twaróg zemleć i dobrze utrzeć, dodając miękkie masło, jajka, mannę, mąkę oraz sól. Można wymieszać mikserem, bądź wyrabiać ręką.
  2. 2. Formować nieduże knedle i wkładać na osolony wrzątek. Gotować aż knedle wypłyną do góry i jeszcze chwilkę.
  3. 3. Podawać gorące, polane śmietaną i posypane cukrem. Można też polać je bułką tartą zrumienioną na maśle i również posypać cukrem.

węgierskie knedle z białego sera – dodatkowe informacje

Mnie, jeśli nie mam ochoty mielić sera, co prawie zawsze się zdarza, dokładnie rozgniatam go widelcem 😉


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Węgierskie naleśniki
Następny przepis: Węgierski Kürtöskalács (kurtoszkołacz)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode