węgierskie knedle z białego sera..
Czy marzyłeś kiedyś o spróbowaniu oryginalnych węgierskich smaków bez konieczności opuszczania swojej kuchni? Jeśli tak, to jest to przepis dla Ciebie! Węgierskie knedle z białym serem to kuszące połączenie prostoty przygotowania z wyrafinowanym smakiem. Te miękkie, puszyste kuleczki z delikatnym serem są znakomitym uzupełnieniem większości posiłków, a także mogą stanowić samodzielne danie. Przygotowane z tylko kilku podstawowych składników, te knedle nie tylko zaspokoją Twoje pragnienie smaków z dalekiego Węgier, ale także zaskoczą swoją oryginalnością. Nie zwlekaj, pozwól sobie na kulinarną podróż po krajach nad Dunajem bez wychodzenia z domu!
admin
Składniki:
- 40 dag białego sera
- 8 dag masła
- 2 jajka
- 8 dag kaszy manny
- 3 dag mąki pszennej
- sól
Węgierskie knedle z białego sera – jak zrobić?
- 1. Twaróg zemleć i dobrze utrzeć, dodając miękkie masło, jajka, mannę, mąkę oraz sól. Można wymieszać mikserem, bądź wyrabiać ręką.
- 2. Formować nieduże knedle i wkładać na osolony wrzątek. Gotować aż knedle wypłyną do góry i jeszcze chwilkę.
- 3. Podawać gorące, polane śmietaną i posypane cukrem. Można też polać je bułką tartą zrumienioną na maśle i również posypać cukrem.
węgierskie knedle z białego sera – dodatkowe informacje
Mnie, jeśli nie mam ochoty mielić sera, co prawie zawsze się zdarza, dokładnie rozgniatam go widelcem 😉
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Węgierskie naleśniki
Następny przepis: Węgierski Kürtöskalács (kurtoszkołacz)