WEGAŃSKIE LODY BANANOWO-ORZECHOWE
Cieszymy się, że możemy zaprezentować przepis na wegańskie lody bananowo-orzechowe. Ten pyszny i zdrowy deser to prawdziwa uczta dla podniebienia tych, którzy cenią sobie roślinną kuchnię. Starannie dobrane składniki gwarantują delikatny, aksamitny smak, który z pewnością zadowoli miłośników lodów. Banany dodają słodyczy, natomiast orzechy wprowadzają przyjemny kremowy posmak. Ta wegańska wersja lodów to doskonały pomysł na orzeźwiający deser na gorące dni. Mimo, że lody są bezglutenowe i nie zawierają mleka, ich konsystencja jest niesamowicie kremowa. Przepis jest prosty, a efekt końcowy na pewno Was zachwyci!
admin
Składniki:
- 300g bananów (obranych ze skórki)
- 200g masła orzechowego
- 1-2 łyżki erytrolu/ksylitolu
- 50ml soku z limonki/cytryny
- 400ml mleka kokosowego z puszki
Wegańskie lody bananowo-orzechowe – jak zrobić?
- Przygotuj składniki:
- -banany skrapiamy sokiem z limonki
- -blendujemy z mlekiem kokosowym
- -dodajemy masło orzechowe oraz słodzik
- -miksujemy aż wszystkie składniki dobrze się połączą
- -gotową masę przelewamy do pojemnika, który następnie zamykamy
- -wstawiamy do zamrażalnika na około 6 godzin
- -co 30 minut wyjmujemy i mieszamy/miksujemy
WEGAŃSKIE LODY BANANOWO-ORZECHOWE – dodatkowe informacje
Jeśli będziesz trzymać wegańskie lody bananowe dłużej w zamrażalniku, to wyjmij je na 20 minut przed podaniem
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Wegańskie drożdżówki z cynamonem
Następny przepis: Wegańskie muffinki z cukinią i kawałkami czekolady