Wątróbka z musztardą pieczona w rękawie

Wątróbka z musztardą pieczona w rękawie

Dzisiejsza propozycja to nietypowa, ale bardzo smaczna danie: wątróbka wieprzowa pieczona w piekarniku. W naszym przepisie uwzględniamy aromatyczną musztardę, która dodaje niezwykłego smaku do mięsa. Wymagający, ale niezbyt skomplikowany przepis jest idealny dla tych, którzy chcą zmienić sposób przyrządzania tradycyjnej wątróbki. Wątróbka z musztardą pieczona w rękawie to danie, które na pewno zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Spróbuj zatem zaszaleć kulinarne i przekonaj się sam, jak pyszne może być to danie.

Składniki:

  • 500 g wątróbki drobiowej
  • 4 łyżki musztardy sarepskiej
  • 3 łyżki mleka
  • 1 łyżka oleju
  • 1 opakowanie przyprawy Żeberka Barbecue (20 g)
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka majeranku suszonego

Wątróbka z musztardą pieczona w rękawie – jak zrobić?

xxxx – dodatkowe informacje

Cukier można zastąpić miodem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: WĄTRÓBKA Z JABŁKIEM I CEBULĄ
Następny przepis: Watykański chlebek szczęścia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode