Wątróbka z musztardą pieczona w rękawie
Dzisiejsza propozycja to nietypowa, ale bardzo smaczna danie: wątróbka wieprzowa pieczona w piekarniku. W naszym przepisie uwzględniamy aromatyczną musztardę, która dodaje niezwykłego smaku do mięsa. Wymagający, ale niezbyt skomplikowany przepis jest idealny dla tych, którzy chcą zmienić sposób przyrządzania tradycyjnej wątróbki. Wątróbka z musztardą pieczona w rękawie to danie, które na pewno zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Spróbuj zatem zaszaleć kulinarne i przekonaj się sam, jak pyszne może być to danie.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 500 g wątróbki drobiowej
- 4 łyżki musztardy sarepskiej
- 3 łyżki mleka
- 1 łyżka oleju
- 1 opakowanie przyprawy Żeberka Barbecue (20 g)
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka majeranku suszonego
Wątróbka z musztardą pieczona w rękawie – jak zrobić?
xxxx – dodatkowe informacje
Cukier można zastąpić miodem.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: WĄTRÓBKA Z JABŁKIEM I CEBULĄ
Następny przepis: Watykański chlebek szczęścia