Warzywa z patelni

Warzywa z patelni

Warzywa duszone na patelni to genialny sposób na przyrządzenie szybkiego, zdrowego i przede wszystkim smacznego posiłku. Dzięki temu przepisowi, dowiesz się jak doskonale połączyć różnorodne warzywa i przyprawy, aby stworzyć prawdziwie wyśmienity i aromatyczny danie. Doskonałe na lekki lunch, kolację lub jako dodatek do mięsa. Różnorodność użytych składników sprawia, że potrawa jest nie tylko kolorowa i apetyczna, ale również niesamowicie zdrowa. Przygotuj się na okuszenie kubków smakowych harmonijnym połączeniem chrupkich, doskonale przyprawionych warzyw. Bez względu na twoje preferencje kulinarne, warzywa z patelni z pewnością przypadną Ci do gustu.

Składniki:

  • 2 marchewki
  • seler naciowy
  • 1 papryka czerwona
  • 100 gr pieczarek
  • 100 gr fasolki szparagowej
  • biała część pora
  • olej do smażenia
  • sol, pieprz

Warzywa z patelni – jak zrobić?

  1. Ugotuj fasolkę szparagową al dente. Pokrój marchewkę w słupki dowolnej wielkości. Paprykę pokrój w paski, seler i pora w krążki, a pieczarki na grube plastry.
  2. Na rozgrzanej patelni z olejem dusimy przygotowane warzywa.
  3. Doprawiamy do smaku.

Warzywa z patelni – dodatkowe informacje

Fasolkę można użyć mrożoną.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Warzywa z kurczakiem w cieście
Następny przepis: Warzywna czapka Mikołaja

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode