Warzywa z patelni
Warzywa duszone na patelni to genialny sposób na przyrządzenie szybkiego, zdrowego i przede wszystkim smacznego posiłku. Dzięki temu przepisowi, dowiesz się jak doskonale połączyć różnorodne warzywa i przyprawy, aby stworzyć prawdziwie wyśmienity i aromatyczny danie. Doskonałe na lekki lunch, kolację lub jako dodatek do mięsa. Różnorodność użytych składników sprawia, że potrawa jest nie tylko kolorowa i apetyczna, ale również niesamowicie zdrowa. Przygotuj się na okuszenie kubków smakowych harmonijnym połączeniem chrupkich, doskonale przyprawionych warzyw. Bez względu na twoje preferencje kulinarne, warzywa z patelni z pewnością przypadną Ci do gustu.
admin
Składniki:
- 2 marchewki
- seler naciowy
- 1 papryka czerwona
- 100 gr pieczarek
- 100 gr fasolki szparagowej
- biała część pora
- olej do smażenia
- sol, pieprz
Warzywa z patelni – jak zrobić?
- Ugotuj fasolkę szparagową al dente. Pokrój marchewkę w słupki dowolnej wielkości. Paprykę pokrój w paski, seler i pora w krążki, a pieczarki na grube plastry.
- Na rozgrzanej patelni z olejem dusimy przygotowane warzywa.
- Doprawiamy do smaku.
Warzywa z patelni – dodatkowe informacje
Fasolkę można użyć mrożoną.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Warzywa z kurczakiem w cieście
Następny przepis: Warzywna czapka Mikołaja