Waniliowo-truskawkowe pączki w 15 minut

Waniliowo-truskawkowe pączki w 15 minut

Zapraszam do wypróbowania przepisu na waniliowo-truskawkowe pączki w 15 minut. Ten słodki smakołyk jest idealnym rozwiązaniem dla osób ceniących sobie szybkie i pyszne przekąski. Sekretem ich nieziemskiego smaku jest połączenie wanilii z soczystymi truskawkami. Wykorzystanie serka homogenizowanego sprawia, że pączuszki są niesamowicie miękkie i puszyste. To doskonała propozycja na podwieczorek lub szybki deser po obiedzie. Nawet jeśli nie jesteś mistrzem w kuchni, ten przepis z pewnością Ci się uda. Waniliowo-truskawkowe pączki to idealna mieszanka tradycyjnego smaku z lekkim, owocowym akcentem.

Składniki:

  • 150g serka homogenizowanego o smaku waniliowym
  • 150g serka homogenizowanego o smaku truskawkowym
  • 3 jajka
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej do głębokiego smażenia
  • Cukier puder

Waniliowo-truskawkowe pączki w 15 minut – jak zrobić?

  1. 1.

    Do miski wbijamy jajka, dodajemy serki i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy do połączenia się składników.

  2. 2.

    W szerokim i płaskim garnku rozgrzać olej do temperatury 175ºC.

  3. 3.

    Łyżką nakładamy porcje ciasta na rozgrzany olej. Łyżkę możemy maczać w oleju wtedy nie klei się tak ciasto do łyżki.

  4. 4.

    Smażymy na złoty kolor.

  5. 5.

    Odsączamy na ręczniku papierowym.

  6. 6.

    Obtaczamy w cukrze pudrze.

Smacznego 😉

Waniliowo-truskawkowe pączki w 15 minut – dodatkowe informacje

Pączki możemy polać lukrem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Waniliowe pancakes
Następny przepis: Waniliowy biszkopt z kremem śmietankowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode