Waniliowo-truskawkowe pączki w 15 minut
Zapraszam do wypróbowania przepisu na waniliowo-truskawkowe pączki w 15 minut. Ten słodki smakołyk jest idealnym rozwiązaniem dla osób ceniących sobie szybkie i pyszne przekąski. Sekretem ich nieziemskiego smaku jest połączenie wanilii z soczystymi truskawkami. Wykorzystanie serka homogenizowanego sprawia, że pączuszki są niesamowicie miękkie i puszyste. To doskonała propozycja na podwieczorek lub szybki deser po obiedzie. Nawet jeśli nie jesteś mistrzem w kuchni, ten przepis z pewnością Ci się uda. Waniliowo-truskawkowe pączki to idealna mieszanka tradycyjnego smaku z lekkim, owocowym akcentem.
admin
Składniki:
- 150g serka homogenizowanego o smaku waniliowym
- 150g serka homogenizowanego o smaku truskawkowym
- 3 jajka
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- olej do głębokiego smażenia
- Cukier puder
Waniliowo-truskawkowe pączki w 15 minut – jak zrobić?
-
1.
Do miski wbijamy jajka, dodajemy serki i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy do połączenia się składników.
-
2.
W szerokim i płaskim garnku rozgrzać olej do temperatury 175ºC.
-
3.
Łyżką nakładamy porcje ciasta na rozgrzany olej. Łyżkę możemy maczać w oleju wtedy nie klei się tak ciasto do łyżki.
-
4.
Smażymy na złoty kolor.
-
5.
Odsączamy na ręczniku papierowym.
-
6.
Obtaczamy w cukrze pudrze.
Smacznego 😉
Waniliowo-truskawkowe pączki w 15 minut – dodatkowe informacje
Pączki możemy polać lukrem.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Waniliowe pancakes
Następny przepis: Waniliowy biszkopt z kremem śmietankowym