Waniliowe ptasie mleczko- jak oryginalne
Recreate the magic of childhood with our easy and delicious recipe for Vanilla Ptasie Mleczko. This classic Polish sweet treat, fondly named „bird’s milk”, is arguably one of the country’s most loved confections – and for a good reason! With a creamy, silky texture and an enticingly fragrant vanilla flavor, it’s genuinely irresistible. Our recipe will guide you through making homemade Ptasie Mleczko that’s just as sumptuous as the iconic Wedel’s version. With simple ingredients and clear step-by-step instructions, you’ll be enjoying your own Ptasie Mleczko in no time. So prepare to receive rave reviews from everyone who tries it.
admin
Składniki:
- Warstwa ptasiego mleczka biała:
- 5-6 białek
- szczypta soli
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżki ekstraktu z wanillii, najlepiej takiego z ziarenkami
- 3 łyżki żelatyny
- 1/2 szklanki wrzątku
- Polewa czekoladowa:
- 3 łyżki masła/ oleju kokosowego- polecam
- 6 łyżek kakao
- 3 łyżki cukru
- 1/3 szklanki śmietany kremówki
- 1 łyżka żelatyny
- 50 ml wrzątku
Waniliowe ptasie mleczko- jak oryginalne – jak zrobić?
xxxx – dodatkowe informacje
Porada: Zamiast ekstraktu waniliowego, możesz użyć aromatu śmietankowego.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Waniliowe muffinki z gorzką czekoladą
Następny przepis: Waniliowo-truskawkowe pączki w 15 minut