Wafle z ziarnem słonecznika
Czy poszukujesz oryginalnej przekąski, która nie tylko smakuje wyjątkowo, ale też zaskakuje kreatywnością? Wafle z ziarnem słonecznika są dla Ciebie. W przepisie wykorzystane są tradycyjne składniki, takie jak mąka ryżowa i skondensowane mleko, które gwarantują chrupkość i słodycz. Dodatek ziaren słonecznika jednak dodaje do przepisu nutę nieoczekiwanej wytrawności, co czyni te wafle naprawdę wyjątkowymi. Zapewnią one przyjemne zaskoczenie dla Twojego podniebienia i wartościowe składniki odżywcze dla Twojego organizmu. Idealne jako przekąska na podwieczorek, ale również jako dodatek do porannej kawy. Spróbuj zrobić własne wafle przekładane mlekiem skondensowanym.
admin
Składniki:
- 100 g pestek dyni
- 125 g masła
- 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
- 4-5 łyżek mleka w proszku
- 1 paczka herbatników
Wafle z ziarnem słonecznika – jak zrobić?
-
Uprażyć słonecznik na suchej patelni.
Dodać margarynę – rozpuścić. Wlać mleko – wymieszać.
Odstawić do wystygnięcia.
Do ostudzonej masy dodać mleko w proszku – dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Masa smarować wafle. Posmarowane obciążyć deską do krojenia – odstawić, żeby się dobrze skleiły.
Słowa kluczowe: wafle przekładane mlekiem skondensowanym
Wafle z ziarnem słonecznika – dodatkowe informacje
Można dodać także siekane rodzynki lub inne bakalie.