Wafle z ziarnem słonecznika

Wafle z ziarnem słonecznika

Czy poszukujesz oryginalnej przekąski, która nie tylko smakuje wyjątkowo, ale też zaskakuje kreatywnością? Wafle z ziarnem słonecznika są dla Ciebie. W przepisie wykorzystane są tradycyjne składniki, takie jak mąka ryżowa i skondensowane mleko, które gwarantują chrupkość i słodycz. Dodatek ziaren słonecznika jednak dodaje do przepisu nutę nieoczekiwanej wytrawności, co czyni te wafle naprawdę wyjątkowymi. Zapewnią one przyjemne zaskoczenie dla Twojego podniebienia i wartościowe składniki odżywcze dla Twojego organizmu. Idealne jako przekąska na podwieczorek, ale również jako dodatek do porannej kawy. Spróbuj zrobić własne wafle przekładane mlekiem skondensowanym.

Składniki:

  • 100 g pestek dyni
  • 125 g masła
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 4-5 łyżek mleka w proszku
  • 1 paczka herbatników

Wafle z ziarnem słonecznika – jak zrobić?

  1. Uprażyć słonecznik na suchej patelni.
    Dodać margarynę – rozpuścić. Wlać mleko – wymieszać.
    Odstawić do wystygnięcia.
    Do ostudzonej masy dodać mleko w proszku – dokładnie wymieszać do połączenia składników.
    Masa smarować wafle. Posmarowane obciążyć deską do krojenia – odstawić, żeby się dobrze skleiły.

Słowa kluczowe: wafle przekładane mlekiem skondensowanym

Wafle z ziarnem słonecznika – dodatkowe informacje

Można dodać także siekane rodzynki lub inne bakalie.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Wafle z masą krówkową
Następny przepis: Moqueca

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode